Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Neįtikėtinas skonis ir aromatas: Kaip pasigaminti kavos su halva?
Maistas / Gėrimai

Neįtikėtinas skonis ir aromatas: Kaip pasigaminti kavos su halva?

Kava su halva
Dalintis

Daugeliui iš mūsų dienos pradžia neįmanoma be kavos, kuri suteikia žvalumo ir energijos. Ji mus lydi ne tik per rytinius ritualus, bet ir per susitikimus su draugais ar darbo susitikimus. Kai kurie žmonės renkasi pabusti su puodeliu kavos mėgstamoje kavinėje, o kiti mieliau ją gamina namuose. Šio mėgstamo gėrimo receptų pasaulis neįtikėtinai įvairus.

Šiandien norime jus nustebinti nestandartiniu deriniu – kava su halva. Šis tirštos konsistencijos ir nepakartojamo skonio sodrus gėrimas leis jums atrasti naujų kavos pasaulio aspektų.

Kavos su halva receptas

Ingredientai 2 porcijoms:

  • Halvos – 100 g;
  • Maltos kavos – 4 šaukšteliai;
  • Pienas – 100 ml;
  • Vanduo – 200 ml.

Paruošimo būdas:

  1. Šakute sutrinkite halvą ant lėkštės.
  2. Puode ant vidutinės ugnies 2-3 min. kaitinkite pieną, bet neužvirinkite.
  3. Panardinamuoju maišytuvu 1-2 minutes maišykite halvą ir pieną.
  4. Paruoškite kavą bet kokiu jums patinkančiu būdu: plikomą kavą, kavos aparate ar kita. Jeigu gaminsite kavą su tirščiais, tokią kavą reikėtų perkošti.
  5. Pieno ir halvos mišinį supilkite į puodelį su kava. Jei norite, įberkite cinamono, šokolado arba sirupo, atkreipdami dėmesį į halvos saldumą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...