Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Nereikės pirkti: kaip pasigaminti kietąjį sūrį namuose, paprasčiausias receptas
Maistas / Gėrimai

Nereikės pirkti: kaip pasigaminti kietąjį sūrį namuose, paprasčiausias receptas

Kietasis naminis sūris
Dalintis

Sūris yra universalus produktas, kurį galima naudoti įvairiuose patiekaluose – nuo užkandžių iki desertų. Tačiau parduotuvėje ne visada pavyksta rasti kokybiško ir mūsų skonį atitinkančio sūrio. O ir šio produkto kaina yra gana didelė.

Pasigaminti kietąjį sūrį namuose gana paprasta. Šis produktas turi nemažai privalumų – gamindami sūrį patys galite būti tikri, kad jame nėra kenksmingų priedų ir konservantų. Naminis sūris bus sodresnio ir rafinuotesnio skonio nei parduotuvėje pirktas sūris.

 

Gaminame kietąjį sūrį namuose

Viskas, ko jums reikia, yra kilogramas naminės varškės, šaukštelis sodos, šaukštelis druskos, kiaušinis ir 100 g sviesto.

Varškę užpilkite pienu, pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite, kol taps klampi. Tada varškę nusausinkite per sūrmaišį ir gerai nuspauskite.

Į varškę įmaišykite kiaušinį, sviestą, sodą ir druską. Viską gerai išmaišykite. Gautą masę virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių, kol ji taps panaši į lydytą kietą sūrį.

Kuo ilgiau virsite, tuo kietesnis bus sūris.

Tada varškės masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir atvėsinkite.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...