Maisto produktų tinkamumo vartoti terminas nėra vienintelis veiksnys, lemiantis jų saugumą ir kokybę. Didelę įtaką daro ir laikymo sąlygos: temperatūra, drėgmė, apšvietimas ir oro cirkuliacija. Netinkamai laikant, gali greičiau vystytis bakterijos, pelėsiai ir kiti mikroorganizmai, kurie ne tik sugadina maistą, bet ir gali kelti pavojų sveikatai.
Dažnai perkame duoną, dauguma ją vartojame kasdien, todėl labai svarbu, kad ji būtų geriausios būklės. Pasakojame apie duonos laikymo niuansus.
Šviežia duona
Taigi, kaip išlaikyti duoną nuostabiai minkštą ir šviežią, kad ji nepradėtų stingti ir pelyti? Pirma, neturėtumėte laikyti duonos šaldytuve. Duoną geriau padėti į spintelę. Jei ją įdėsite į šaldytuvą, ji suges maždaug šešis kartus greičiau. Šiam procesui įtakos turi žema temperatūra. Kambario temperatūroje kietėjimas neįvyks taip greitai.
Antra, norėdami ilgiau ją laikyti, galite naudoti paprastą būdą. Duonos užšaldymas – dar vienas šio populiaraus maisto produkto konservavimo variantas. Svarbus niuansas: prieš pjaustant duoną ji turi visiškai atvėsti. Galite suvynioti kepalą į maistinę plėvelę, o tada vėl į foliją ar popierių, skirtą šaldyti. Duoną reikia suvalgyti per šešis mėnesius po užšaldymo. Beje, kepinius galite atitirpinti orkaitėje arba tiesiog palikę juos lentynoje nakčiai.
Parašyti komentarą