Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Duona suges 6X greičiau, jei laikysite ją šitaip. Ką darote ne taip?
Maistas / Gėrimai

Duona suges 6X greičiau, jei laikysite ją šitaip. Ką darote ne taip?

Pjaustyta duona
Dalintis

Maisto produktų tinkamumo vartoti terminas nėra vienintelis veiksnys, lemiantis jų saugumą ir kokybę. Didelę įtaką daro ir laikymo sąlygos: temperatūra, drėgmė, apšvietimas ir oro cirkuliacija. Netinkamai laikant, gali greičiau vystytis bakterijos, pelėsiai ir kiti mikroorganizmai, kurie ne tik sugadina maistą, bet ir gali kelti pavojų sveikatai.

Dažnai perkame duoną, dauguma ją vartojame kasdien, todėl labai svarbu, kad ji būtų geriausios būklės. Pasakojame apie duonos laikymo niuansus.

Šviežia duona

Portugališka sūrio duona

Taigi, kaip išlaikyti duoną nuostabiai minkštą ir šviežią, kad ji nepradėtų stingti ir pelyti? Pirma, neturėtumėte laikyti duonos šaldytuve. Duoną geriau padėti į spintelę. Jei ją įdėsite į šaldytuvą, ji suges maždaug šešis kartus greičiau. Šiam procesui įtakos turi žema temperatūra. Kambario temperatūroje kietėjimas neįvyks taip greitai.

Antra, norėdami ilgiau ją laikyti, galite naudoti paprastą būdą. Duonos užšaldymas – dar vienas šio populiaraus maisto produkto konservavimo variantas. Svarbus niuansas: prieš pjaustant duoną ji turi visiškai atvėsti. Galite suvynioti kepalą į maistinę plėvelę, o tada vėl į foliją ar popierių, skirtą šaldyti. Duoną reikia suvalgyti per šešis mėnesius po užšaldymo. Beje, kepinius galite atitirpinti orkaitėje arba tiesiog palikę juos lentynoje nakčiai.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...