Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Niekada nemirkykite jame grybų. Jie taps kartūs, kieti ir praras visą skonį
Maistas / Gėrimai

Niekada nemirkykite jame grybų. Jie taps kartūs, kieti ir praras visą skonį

Džiovinti grybai
Dalintis

Grybų sriuba yra viena populiariausių sriubų, ypač rudenį ir žiemą. Jos unikalų skonį daugiausia lemia džiovinti grybai, kuriuos prieš naudojant reikia tinkamai paruošti. Kaip tinkamai išmirkyti grybus, kad sriuba būtų aromatinga ir kupina skonio?

 

Džiovinti grybai yra tikras virtuvės lobis, ypač vertinamas šventiniu laikotarpiu. Dėl intensyvaus aromato ir unikalaus skonio jie yra nepakeičiamas daugelio patiekalų, įskaitant tradicinę grybų sriubą, ingredientas. Tačiau, norint visiškai išnaudoti jų potencialą, svarbiausia tinkamai paruošti. Ar žinojote, kad dėl netinkamo mirkymo grybai gali tapti kieti, kartūs ir prarasti jiems būdingą aromatą? Štai kaip išvengti šios klaidos ir paruošti džiovintus grybus taip, kad jie džiugintų jūsų svečius.

 

Kokiame vandenyje reikėtų mirkyti grybus?

Geriausias vanduo grybams mirkyti yra švarus, virintas vanduo. Taip užtikrinama, kad jame nebus jokių priemaišų, galinčių turėti įtakos sriubos skoniui. Jokiu būdu neužpilkite grybų verdančiu vandeniu. Dėl aukštos temperatūros grybai taps kieti ir kartūs, be to, jie praras daug vertingų maistinių medžiagų.

 

Kaip mirkyti džiovintus grybus

Kodėl pienas nėra geras pasirinkimas?

Nors kai kurie žmonės mano, kad pienas grybams suteikia švelnesnį skonį, tai nėra geriausias pasirinkimas. Pienas gali parūgštinti grybus, o tai turės įtakos galutiniam sriubos skoniui. Be to, dėl piene esančių riebalų gali būti sunku išgauti skaidrų sultinį.

 

Kiek laiko reikia mirkyti grybus?

Grybų mirkymo laikas priklauso nuo jų rūšies ir dydžio. Paprastai pakanka kelių valandų, kad grybai suminkštėtų ir būtų paruošti tolesniam apdorojimui. Optimalus mirkymo laikas yra apie 8-12 valandų. Per šį laiką vanduo į grybus spės visiškai įsigerti ir išlaisvinti visus savo aromatus.

Vanduo, kuriame grybai mirko, yra tikras skonio koncentratas. Neišpilkite jo! Tai puikus pagrindas grybų sriubai ruošti.

Šaltinis: pysznosci.pl

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...