Grybų sriuba yra viena populiariausių sriubų, ypač rudenį ir žiemą. Jos unikalų skonį daugiausia lemia džiovinti grybai, kuriuos prieš naudojant reikia tinkamai paruošti. Kaip tinkamai išmirkyti grybus, kad sriuba būtų aromatinga ir kupina skonio?
Džiovinti grybai yra tikras virtuvės lobis, ypač vertinamas šventiniu laikotarpiu. Dėl intensyvaus aromato ir unikalaus skonio jie yra nepakeičiamas daugelio patiekalų, įskaitant tradicinę grybų sriubą, ingredientas. Tačiau, norint visiškai išnaudoti jų potencialą, svarbiausia tinkamai paruošti. Ar žinojote, kad dėl netinkamo mirkymo grybai gali tapti kieti, kartūs ir prarasti jiems būdingą aromatą? Štai kaip išvengti šios klaidos ir paruošti džiovintus grybus taip, kad jie džiugintų jūsų svečius.
Kokiame vandenyje reikėtų mirkyti grybus?
Geriausias vanduo grybams mirkyti yra švarus, virintas vanduo. Taip užtikrinama, kad jame nebus jokių priemaišų, galinčių turėti įtakos sriubos skoniui. Jokiu būdu neužpilkite grybų verdančiu vandeniu. Dėl aukštos temperatūros grybai taps kieti ir kartūs, be to, jie praras daug vertingų maistinių medžiagų.
Kodėl pienas nėra geras pasirinkimas?
Nors kai kurie žmonės mano, kad pienas grybams suteikia švelnesnį skonį, tai nėra geriausias pasirinkimas. Pienas gali parūgštinti grybus, o tai turės įtakos galutiniam sriubos skoniui. Be to, dėl piene esančių riebalų gali būti sunku išgauti skaidrų sultinį.
Kiek laiko reikia mirkyti grybus?
Grybų mirkymo laikas priklauso nuo jų rūšies ir dydžio. Paprastai pakanka kelių valandų, kad grybai suminkštėtų ir būtų paruošti tolesniam apdorojimui. Optimalus mirkymo laikas yra apie 8-12 valandų. Per šį laiką vanduo į grybus spės visiškai įsigerti ir išlaisvinti visus savo aromatus.
Vanduo, kuriame grybai mirko, yra tikras skonio koncentratas. Neišpilkite jo! Tai puikus pagrindas grybų sriubai ruošti.
Šaltinis: pysznosci.pl
Parašyti komentarą