Šašlyko gaminimas prasideda nuo tinkamo marinato – jis ne tik pagerina mėsos skonį, bet ir vasarą veikia kaip natūralus konservantas. Marinato pasirinkimas yra labai svarbus jūsų patiekalo sėkmei.
Marinato ingredientai (1–2 kg mėsos):
- pienas – 500 ml
- medus – 150 ml
- šviežia mėta – 3 šakelės
- laimo sultys – 3 vnt
- kvapnieji pipirai – 2 arbatiniai šaukšteliai
- sojų padažas – 300 ml
Gaminimo procesas
Dideliame inde sumaišykite pieną su sojos padažu. Įdėkite smulkiai supjaustytų mėtų lapelius bei supjaustykite citrinas (laimas). Įpilkite medaus ir gerai išmaišykite, kol konsistencija taps vienalytė. Pabaigoje įdėkite pipirus, kurie marinatui suteiks nepakartojamą citrusinių vaisių ir medžio aromatą.
Mėsą užpilame marinatu taip, kad ji būtų visiškai padengta. Vištienos šašlykams pakanka 2 valandų marinavimo, jautienai ir kiaulienai rekomenduojama marinuoti 5-6 valandas.
Naudingas patarimas: jei mėsa yra kieta, prieš kepant įdėkite kivių gabaliukų – jų sultys veiksmingai suminkštins mėsos skaidulas.
Parašyti komentarą