Kalėdos dažnai asocijuojasi su meduolių kvapu namuose. Į meduolinius kepinius dedami specifiniai prieskoniai, kuriuos derinant susidaro būdingas šiam kepiniui būdingas kvapas. Prieskonių gamintojai nusprendė patys sukurti jau paruoštus prieskonius meduoliui. Jau seniai jų nepirkau, o meduolių prieskonį gaminu pati. Tai daug geriau ir sveikiau.
Meduoliai dažniausiai valgomi žiemą, ypač per Kalėdas. Jie skleidžia neapsakomai turtingą aromatą. Daugelis iš mūsų žino, kad meduolių prieskoniai parduodami kiekvienoje parduotuvėje, tačiau ar žinote kaip patiems pasigaminti juos?
Kas yra parduotuvėje pirktame meduolių prieskonyje?
Parduotuvinių meduolių prieskonių sudedamosios dalys gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo pasirinkto produkto prekės ženklo. Dažniausiai prieskonių mišinys būna toks pat arba panašus, tačiau proporcijos skiriasi. Dėl to aromatas taip pat skiriasi.
Visų pirma, pagrindinis akcentas prieskoniuose yra cinamonas. Juose jo yra daugiausia ir jis yra kitų aromatinių priedų pagrindas. Vėliau dažniausiai randame gvazdikėlių, kalendrų sėklų ir muskato riešuto. Taip pat tokių prieskonių mišinyje galite rasti kvapniųjų pipirų (dėl aštrumo). Kai kurie prekių ženklai nusprendžia praturtinti šiuos ingredientus imbieru, kakava ar kardamonu.
Tačiau labiausiai mums neramina prieskoniuose esantis cukrus. 100 g prieskonių gali būti nuo 50 iki 70 g cukraus. Problemų gali kilti ir žmonėms, kurie negali vartoti cukraus.
Kaip pasigaminti naminių meduolio prieskonių?
Naminius meduolių prieskonius gaminu ne tik todėl, kad jam trūksta cukraus. Namuose pagamintas produktas yra daug aromatingesnis, o jį gaminant visi namai prisipildo nuostabiu kvapu. Be to, pagal savo pageidavimus ir poreikius galite laisvai keisti ruošiamų skonių derinį. Daugiau meduolinių prieskonių iš parduotuvės nebeperku.
Ingredientai:
- 50 g Ceilono cinamono žievės,
- 20 g džiovinto imbiero,
- 15 g gvazdikėlių,
- 15 g kardamono,
- 10 g muskato,
- 10 g kvapiųjų pipirų,
- žiupsnelis juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
- Visus prieskonius sudėkite į grūstuvą arba smulkintuvą. Sutrinkite juos kartu ir tada sumaišykite. Taip pat galite naudoti paruoštus džiovintus, maltus prieskonius.
- Paruoštą naminių meduolių prieskonį naudokite iš karto po paruošimo arba supilkite į sandarų indą. Naudokite tokį kiekį, koks nurodytas meduolių kepimo recepte.
Šiuo receptu pasidalijo mūsų portalo skaitytoja S. Valančiūtė iš Kauno. Dėkojame už tokį nuostabų receptą. Jeigu ir jūs norite pasidalinti savo receptu, prašome apsilankyti šiame puslapyje: Pranešti naujieną
Parašyti komentarą