Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Pagal močiutės receptą: sultingų kotletų gaminimas šventiniam stalui
Maistas / Gėrimai

Pagal močiutės receptą: sultingų kotletų gaminimas šventiniam stalui

Patys skaniausi kotletai kokius tik žinote
Dalintis

Sultingi kotletai visada yra gera idėja. Šis skanus patiekalas puikiai tinka ir šventėms, ir kasdieniam maistui. Sultingų kotletų paslaptis – riebi kiauliena, sumalta kartu su jautiena, balta duona ir svogūnais. Vanduo taip pat labai svarbus ir turi būti įmaišytas į maltą mėsą.

Labai skanūs kotletai šventėms

Sultingų kotletų receptas šventiniam stalui

Gaminimo laikas: 60 minučių

Sudedamosios dalys:

  • 500 g kiaulienos sprandinės;
  • 500 g jautienos;
  • 5 riekelės duonos;
  • 2 svogūnai;
  • 1 kiaušinis;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • vanduo;
  • augalinis aliejus.

Paruošimas:

  1. Išmirkykite duoną vandenyje ir sutrinkite ją rankomis dubenyje. Kartu su mėsa ir svogūnais du kartus sutrinkite mėsmale. Pagardinkite druska ir pipirais, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  2. Maišydami tris kartus įpilkite po 2 valgomuosius šaukštus vandens, gerai išminkykite maltą mėsą, plakant rankomis, išmetant į orą.
  3. Formuokite paplotėlius, dėkite juos į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę ir kepkite po dangčiu ant silpnos ugnies 7-10 min. Tada padidinkite kaitrą ir iš abiejų pusių apkepkite iki rudos plutelės.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...