Maistas / Gėrimai

Kaip laikytis dietos? Maistas ir gėrimai. Maistas sportui, į namus, receptai ir patiekalai. Ką gaminti šventėms? Sausainiai, pyragai, sveika mityba.

2426 Straipsniai
Skanių koldūnų gaminimo taisyklės

Kaip virti koldūnus, kad jie nesubyrėtų ir nesuplyštų: naudingi patarimai

Daugelis galvoja, kad išvirti savo gamybos koldūnus yra labai paprasta. Iš tiesų dažnai paaiškėja, kad, patekę į puodą, koldūnai subyra. Dėl to vietoj...

Silkė pataluose naujoviškai

Jokių burokėlių: kaip nauju būdu paruošti silkę pataluose

Priešingai nei manoma, burokėliai nėra privalomas populiariųjų salotų, vadinamų „silkė pataluose”, ingredientas. Yra daug kitų ir įdomesnių būdų pagaminti skanią silkę šventėms. Nestandartinė...

Imbieriniai sausainiai šventėms

Žiemos švenčių skonis ir kvapas: kaip pasigaminti skanių imbierinių sausainių su sviestu

Artėja viena laukiamiausių švenčių – Kalėdos. Tai reiškia, kad daugelis jau pradėjo sudarinėti sąrašą patiekalų, kuriais pradžiugins savo šeimas. Iškepkite imbierinių sausainių su...

Džiovintos slyvos ir jų valgymas

Kas nutinka jūsų organizmui, kai kasdien valgote džiovintas slyvas?

Naujas tyrimas, paskelbtas žurnale „The Journal of Nutrition„, rodo, kad džiovintos slyvos pelnytai gali būti laikomos supermaistu. Pasak studyfinds.org, mokslininkai nustatė, kad reguliarus...

Vanduo organizmui yra būtinas

Akivaizdūs požymiai, kad geriate per mažai vandens

Nesunku atspėti, kad jei dažnai jaučiate troškulį, geriate nepakankamai vandens. Tačiau problema gali būti rimtesnė, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Gydytojai sako, kad...

Kaip išsirinkti gerą silkę Kūčioms

Kaip išsirinkti skanią silkę salotoms „Silkė pataluose”: naudingi patarimai

Silkė pataluose – tradicinės salotos per Kūčių vakarienę. Sunku įsivaizduoti šventinį stalą be šio patiekalo. Tačiau norint, kad patiekalas būtų tikrai skanus, svarbu...

Maltos mėsos užšaldymas

Kaip tinkamai laikyti maltą mėsą: paprastos taisyklės

Malta mėsa plačiai naudojama gaminant maistą. Ji tinka įvairiems patiekalams gaminti. Jei norite, kad produktas kuo ilgiau išsilaikytų, turite prisiminti keletą paprastų taisyklių....

Liepų žiedų arbata

Kaip užplikyti liepžiedžių arbatą, kad išsaugotumėte kuo daugiau vitaminų

Liepžiedžių arbatoje gausu fitoncidų, taninų, vitaminų A, C, flavonoidų, eterinio aliejaus, kalcio, geležies ir magnio. Ši arbata labai naudinga, nes turi antipiretinių ir...

Skaniausia pasaulyje bulvių košė

Ar kada nors valgėte garsiausios pasaulyje bulvių košės: garsaus virtuvės šefo receptas

Bulvių košė yra klasika. Tačiau net ir tokį gerai pažįstamą garnyrą galima paruošti naujai. Garsiausia pasaulyje bulvių košė turi legendinį autorių – Joelį...