Daugelis lietuvių mėgsta vištieną dėl malonaus skonio ir prieinamos kainos. Pabandykite ją paruošti kreminiame padaže – tai fantastiškai skanu. Prie šio patiekalo tinka bet koks garnyras. Jūs ir jūsų šeima tikrai liksite sužavėti.
Vištienos šlaunelės kreminiame padaže
Pagaminsite per 1 valandą.
Ingredientai:
- 800 g vištienos šlaunelių filė;
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1 arbatinis šaukštelis paprikos;
- 0,3 arbatinio šaukštelio pipirų;
- ypač tyras, aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus.
Padažas:
- 3 skiltelės česnako;
- 300 ml 20 % grietinėlės;
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
- juodųjų pipirų pagal skonį;
- 0,5 arbatinio šaukštelio „chmeli suneli”;
- 80 g kietojo sūrio;
- ryšulėlis petražolių.
Paruošimas:
- Šlaunelių filė pagardinkite druska, įberkite paprikos ir juodųjų pipirų. Palikite marinuotis 30 minučių.
- Marinuotą mėsą kepkite iš abiejų pusių apie 8 minutes.
- Tuo tarpu 3 skilteles česnako sutarkuokite smulkia tarka.
- Iš keptuvės išimkite keptą mėsą. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite česnaką, įpilkite grietinėlės, druskos, juodųjų pipirų ir „chmeli suneli” prieskonių.
- Taip pat sutarkuokite sūrį smulkia tarka ir įmaišykite į grietinėlę.
- Į padažą sudėkite apkeptą mėsą ir troškinkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies apie 10-15 min. Proceso metu mėsą apverskite.
Vaizdo įrašas:
View this post on Instagram
Parašyti komentarą