Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Paruoškite gardų šašlykų padažą: nereikia nei kečupo, nei majonezo
Maistas / Gėrimai

Paruoškite gardų šašlykų padažą: nereikia nei kečupo, nei majonezo

Labai gardus šašlykų padažas
Dalintis

Šašlykai dažnai papildomi ne tik daržovėmis, bet ir kečupu ar majonezu. Dėl to patiekalas tampa skanesnis, tačiau jo sveikumas sukelia abejonių.

Patyrę virėjai ruošia labiau dietinį padažą, kuris skoniu nenusileidžia majonezui ar kečupui. Padažui pasigaminti reikės paprasčiausių produktų, kurių lengviausia rasti vasarą. Pavyzdžiui, tikriems sodininkams net nereikia eiti į parduotuvę, nes greičiausiai jie viską turi savo sode.

Gardus naminis padažas šašlykams

  • Smulkiai supjaustykite česnaką (10 g), svogūną (100 g) ir pasirinktas žoleles (40 g).
  • Pomidorų pastą (560 g) pašildykite su druska (10 g) ir cukrumi (20 g). Įpilkite vandens. Kiekis priklauso nuo norimo padažo tirštumo.
  • Česnakų ir svogūnų masę sumaišykite su pomidorų pasta.

Šis padažas dažniausiai naudojamas šašlykams, tačiau jį galima ruošti ir kitiems mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalams.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...