Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Paryžiaus kruasanas užkariavęs TikTok: jo populiarumo priežastis
Maistas / Gėrimai

Paryžiaus kruasanas užkariavęs TikTok: jo populiarumo priežastis

Nuostabus naujoviškas kruasanas
Dalintis

Kruasanas – tai iš Austrijos kilęs konditerijos kepinys, kurio atpažįstama pusmėnulio arba rago forma. Dėl savo išskirtinio skonio ir universalumo jis tapo vienu populiariausių patiekalų visame pasaulyje.

Kruasanai paprastai patiekiami kaip skanūs pusryčiai arba užkandis, dažnai kartu su karštu gėrimu. Jie populiarūs daugelyje pasaulio šalių ir garsėja subtiliu skoniu, traškumu ir unikalia tekstūra.

Kokios yra kruasanų rūšys?

2013 m. konditeris Dominique’as Anselas išrado cronutą – koldūno ir kruasano hibridą. Taip pat 2013 m. buvo sukurtas kraffinas – dar vienas hibridas, kuriame susilieja kruasano ir kekso skoniai.

2023 m. pasaulį išvydo cromboloni – itališkas keksas, kuris taip pat primena kruasaną ir turi kreminį įdarą.

Šešios Paryžiaus kepyklėlės „The French Bastards” išgarsėjo savo šokoladiniu krafinu su šokoladinės sluoksniuotos tešlos įdaru, pripildytu juodojo šokolado ganache. 2014 m. gerai žinoma kepykla „Boulangerie Utopie”, vadovaujama įkūrėjų Erwano Blanche’o ir Sébastieno Bruno, kiekvieną savaitgalį sukurdavo po naują kepinį, nukrypstantį nuo nusistovėjusių formų.

Kuo ypatingas naujasis kruasanas?

Pasaulio konditeriai nusprendė nesustoti ir 2022 m. paryžiečiai galėjo paragauti įdomių, visai kitokių kruasanų. Pasak išradėjo Stephane’o Louvardo iš Maison Louvard, esančio Rue de Châteaudun, idėja jam kilo vieną šeštadienio rytą, iškepus labai gerą kruasanų partiją.

Išėmęs kruasanų partiją, konditeris padalijo juos pusiau ir įdėjo šokoladinių sausainių tešlos. Tada vėl juos iškepė, kad sukietėtų.

Šiuo metu šis desertas yra populiarumo viršūnėje, ypač socialiniame tinkle TikTok. Louvaras dirba viršvalandžius, kad patenkintų paklausą, per dieną pagamina 1 500 tokių kruasanų.

Aukščiausios kokybės ingredientai, didžiulis populiarumas ir laikas, sugaištamas gaminant kiekvieną kruasaną, turi įtakos jo kainai. Vieno deserto kaina – 5,90 euro. Tai tris kartus daugiau nei įprastas kruasanas.

Nepaisant didelės kainos, žmonės šio kepinio paragauti atvyksta iš viso pasaulio. Viena moteris atvyko net iš Vokietijos, kad nusipirktų šio skanėsto. Eilėms įtakos neturi net oras, o tai šiai įstaigai yra įprastas reiškinys.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...