Žiemą mandarinai ir apelsinai mūsų Lietuvoje yra gana populiarūs. Jie asocijuojasi su šilta, jaukia atmosfera. Tačiau ne visada pavyksta „atspėti” ir nusipirkti saldžių citrusinių vaisių. Bet kokia šventė gali būti sugadinta, jei nupirksite daug mandarinų ir jie bus rūgštūs.
Deja, su tokia situacija gali susidurti net ir tie, kurie pastebėjo, kad mandarinai ryškiai oranžine švelnia odele turėtų būti saldūs. Nusiraminkite! Situaciją galima išgelbėti pasinaudojus viena gudrybe.
Kokia tai gudrybė?
Sekite japonų gurmanų pavyzdžiu, kaip „sutvarkyti” rūgščius mandarinus: įdėkite neluptus citrusinius vaisius į gilų indą ir užpilkite karštu vandeniu.
Vanduo turi būti ne per karštas, bet ir ne per šaltas. Idealu, jei jo temperatūra yra 40 laipsnių.
Palikite mandarinus šiame vandenyje maždaug dešimčiai minučių. Tada paimkite vieną, nulupkite ir paragaukite gabalėlį.
Jei jis jau tapo saldesnis, vadinasi, laikas mandarinus išimti iš vandens. Jums pavyko. Jei ne, įdėkite citrusinius vaisius kelioms minutėms į dubenį su ledu. Šis staigus pokytis turėtų leisti mandarinams įgauti salstelėjusį skonį.
Parašyti komentarą