Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Pica: istorija, tradicijos ir įdomūs faktai
Maistas / Gėrimai

Pica: istorija, tradicijos ir įdomūs faktai

Picų istorija ir faktai
Dalintis

Pica yra vienas populiariausių patiekalų pasaulyje. Jame dera skonis ir paprastumas, o tai leidžia patenkinti net išrankiausių gurmanų poreikius. Tačiau pica – ne tik skanus patiekalas, bet ir mokslininkų, istorikų, kultūros žinovų tyrinėjimų objektas. Šiame straipsnyje apžvelgsime keletą įdomių faktų apie picą, kurių daugelis iš jūsų tikriausiai net nežinojo.

Pica kilusi iš Neapolio

Būtent Neapolyje, Italijoje, buvo išrasta pica, kuri nuo tada tapo populiariu patiekalu visame pasaulyje. Ji buvo sukurtas XIX amžiaus viduryje kaip paprastas patiekalas vargšams, susidedantis iš tešlos, pomidorų ir sūrio.

Didžiausia pasaulyje pica sveria daugiau nei 12 tonų

2012 metais Romoje buvo sukurta didžiausia pasaulyje pica, kuri svėrė daugiau nei 12 tonų. Jo skersmuo buvo 40 metrų, o paruošimas užtruko daugiau nei 48 valandas.

Puikaus skonio pica

Pirmoji picerija buvo atidaryta 1830 m

Pirmoji picerija pasaulyje buvo atidaryta Neapolyje 1830 m. Jos savininkas Raffaele Esposito piceriją pavadino „Pizzeria di Matto“ Italijos karaliaus Ferdinando II garbei.

Pica yra populiarus patiekalas JAV

Pica tapo labai populiariu patiekalu JAV, kur kasmet iškepama daugiau nei 3 milijardai picų. Dėl to pica yra populiariausias maistas Jungtinėse Valstijose.

Italijoje vyksta picų festivalis

Italijoje kiekvienais metais vyksta picų festivalis „Festa della Pizza“. Ši šventė dažniausiai vyksta liepos arba rugpjūčio mėnesiais ir sutraukia daugybę picų mėgėjų iš viso pasaulio.

Brangiausia pica pasaulyje kainuoja 12 000 USD

Niujorke galite užsisakyti brangiausią pasaulyje picą, kuri kainuoja 12 000 USD. Ją sudaro juodieji ikrai, karšta lašiša, grietinė ir auksiniai lapeliai.

Pica yra ne tik skanus patiekalas, bet ir visas kultūros, istorijos ir mokslo pasaulis. Įdomūs faktai apie picą įrodo, kad šis patiekalas turi daug įdomių aspektų, kurie ne visada akivaizdūs.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...