Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Pilate šaltą vandenį ant bulvių? Sužinok, kas nutinka, kai tai darote!
Maistas / Gėrimai

Pilate šaltą vandenį ant bulvių? Sužinok, kas nutinka, kai tai darote!

Verdame bulves
Dalintis

Lietuvoje bulvės yra neatsiejama daugelio patiekalų dalis – jas valgome su mėsa, žuvimi, troškiniais ir daugeliu kitų patiekalų. Tačiau net ir kasdienis patiekalas gali tapti nesėkme, jei padarysite vieną paprastą klaidą virimo metu. Dauguma žmonių net nežino, kodėl bulvės tampa kietos ir praranda maistinę vertę.

Bulvėms virti nereikia puikių kulinarinių įgūdžių, tačiau kartais tai darome neteisingai. Kad jos būtų skanios ir išlaikytų visą maistinę vertę, tereikia atlikti nedidelius pakeitimus.

Svarbi vandens temperatūra

Daugelis žmonių bulves meta į šaltą vandenį. Deja, toks būdas yra neteisingas ir atima iš jų vertingas maistines savybes. Pasirodo, temperatūra, į kurią metame bulves, turi didžiulę reikšmę. Vienintelis teisingas būdas – užpilti jas verdančiu vandeniu. Be to, jas reikia virti uždengtas, nes taip bus išsaugoti vitaminai ir mineralai, o vanduo neišgaruos.

Verta pridurti, kad bulvės skirtos ne tik skaniai pagardinti mūsų patiekalus, bet ir yra svarbi maistinė medžiaga mūsų mityboje. Šioje daržovėje yra vitaminų A, C, E, B grupės vitaminų, beta karotino. Be to, bulvės yra puikus ląstelienos ir baltymų, taip pat mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas ir magnis, šaltinis. Štai kodėl taip svarbu jas tinkamai paruošti.

Be to, kad jos nepervirtų, geras variantas – įpilti kelis lašus acto arba citrinos sulčių. Tai neleis daržovėms kepant suirti ir išlaikys gražią formą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

3 Komentarai

guest
3 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Redita
Redita
prieš 3 mėnesių

Netiesa. Bulves reikia dėti tik į šaltą vandenį.

Vyt
Vyt
prieš 6 mėnesių

Į verdantį vandenį įpilsi acto ar citrinos rūgšties, ir bulvės nesukeps. Logiška 😊

asirtu
asirtu
prieš 6 mėnesių

melad

Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...