Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Puikiai tiks vakare prie arbatos: imbierinių keksiukų su citrina receptas
Maistas / Gėrimai

Puikiai tiks vakare prie arbatos: imbierinių keksiukų su citrina receptas

Skanūs keksiukai su imbieru
Dalintis

Šie ryškaus imbiero ir citrinos aromato keksiukai bus atgaiva bet kokiai progai. Juos paprasta ir greitai paruošti, o rezultatas visada džiugina. Kaip pasigaminti šiuos keksiukus?

Keksiukai su imbieru ir citrinos glajumi

Ingredientai:

  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 didelė citrina
  • 150 g sviesto
  • 1 puodelis cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 300 ml graikiško jogurto
  • 1 puodelis cukraus pudros
  • 2 šaukštai citrinos sulčių

 

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
    Daržovių skustuku nulupkite citrinos žievelę. Susmulkinkite žievelę ir 1/2 puodelio imbiero. Į žievelę suberkite 1/4 puodelio cukraus ir sumaišykite virtuviniu kombainu, kol susidarys masė.
  3. Kitame dubenyje išsukite sviestą ir 3/4 puodelio cukraus iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius, plakant po kiekvieno. Supilkite citrinų ir imbiero pastą ir išsukite.
  4. Įmaišykite pakaitomis miltų mišinį ir jogurtą, per daug nemaišydami.
  5. Aliejumi arba sviestu ištepkite 12 keksiukų formelių. Padalykite tešlą į formeles.
  6. Kepkite keksiukus 25-30 minučių arba kol jie taps auksinės spalvos. Keksiukų iškepimą patikrinkite į jų vidurį įbedę dantų krapštuką. Jei dantų krapštukas išlenda sausas, keksiukai jau iškepę.
  7. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite jiems 10 minučių atvėsti skardose. Tada perkelkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
  8. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą ir citrinos sultis. Jei glajus per tirštas, įpilkite daugiau citrinos sulčių.
  9. Kai keksiukai atvės, apipilkite juos glajumi.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...

Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...