Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Receptas sekmadienio pietums: Bulvių pyragas su čederiu
Maistas / Gėrimai

Receptas sekmadienio pietums: Bulvių pyragas su čederiu

Bulvių pyragas su čederiu
Dalintis

Jei manote, kad iš bulvių ir sūrio neįmanoma paruošti įdomių ir skanių pietų, jūs stipriai klystate. Pristatome unikalų bulvių pyrago su čederiu receptą. Garantuojame, kad šis variantas bus dažnas svečias ant jūsų stalo.

 

Ingredientai

  • 10-12 nedidelių bulvių
  • sviesto kepimo formai ištepti
  • gabalėlis rūkytos šoninės
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • druskos
  • 2 puodeliai 36 % grietinėlės
  • 4 kiaušinių tryniai
  • čederio sūrio
  • muskato riešutas
  • druskos
  • pipirai
  • laiškiniai česnakai papuošimui

 

Paruošimas

  1. Išvirkite bulves su lupenomis. Nusausinkite. Perkelkite į sviestu pateptą skardą. Sutrinkite spausdami mažesnio skersmens puodo dugnu nei skardos dugnas, kad susidarytų pyrago pagrindas.
  2. Šoninę supjaustykite kubeliais ir apkepkite sausoje keptuvėje. Į pabaigą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Išmaišykite ir šiek tiek pakepinkite.
  3. Sukratykite viską ant bulvių.
  4. Į grietinėlę įmuškite kiaušinių trynius. Gerai išmaišykite šluotele. Sutarkuokite sūrį – ant didelės tarkos. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Supilkite ant šoninės ir svogūnų.
  5. Kepkite orkaitėje 20-30 minučių 170 laipsnių C temperatūroje.
  6. Pabarstykite smulkiai supjaustytais laiškiniais česnakais.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...