Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Risotas su grybais per 30 minučių: Italijos virėjai pasidalijo receptu
Maistas / Gėrimai

Risotas su grybais per 30 minučių: Italijos virėjai pasidalijo receptu

Risotas su grybais
Dalintis

Itališka virtuvė jau seniai tapo daugelio žmonių mėgstama. Restoranų tinklas „Big Mamma”, visame pasaulyje garsėjantis autentiškais receptais, pasidalijo savo rizotu su grybais.

Šiam patiekalui reikia nedidelio ingredientų sąrašo ir minimalaus gaminimo laiko. Dėl to pajusite tikrą itališkos virtuvės skonį.

Norint paruošti rizotą su grybais, reikia paimti:

  • ryžių – 420 g;
  • sviesto – 140 g;
  • parmezano – 120 g;
  • česnakų – 1 vnt;
  • grybų – 500 g;
  • baltojo vyno – 50 ml;
  • daržovių sultinio – 800 ml;
  • čiobrelių – 1 ryšulėlis;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais ir kepkite keptuvėje su 20 g sviesto ir čiobreliais, kol taps auksiniai. Atidėkite juos į šalį, o nedidelę saują palikite garnyrui.

Tada paimkite gilią keptuvę ir su 20 g sviesto pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką, tada suberkite ryžius. 2-3 min. kepkite nuolat maišydami. Supilkite baltąjį vyną ir toliau maišydami virkite. Kai jis išgaruos, supilkite pusę pakepintų grybų ir žiupsnelį druskos. Supilkite 200 ml daržovių sultinio ir išmaišykite. Kai jis išgaruos, vėl supilkite sultinį. Iš viso tai reikėtų daryti tris kartus.

Ryžiai keptuvėje turėtų virti apie 15-17 minučių, tačiau nesulipti ir neišdžiūti.

Paimkite likusius keptus grybus ir susmulkinkite juos su trupučiu sultinio (arba, jei neturite, karšto vandens), kad gautumėte vientisą tyrę.

Kai ryžiai išvirs, išjunkite ugnį, sudėkite sūrį, grybų tyrę ir likusį sviestą. Pusantros minutės rizotą uždenkite rankšluosčiu. Tada ryžius išmaišykite ir išdėliokite į lėkštes.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...