Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Rožių žiedlapių uogienė – neįtikėtinas skanėstas geriant arbatą
Maistas / Gėrimai

Rožių žiedlapių uogienė – neįtikėtinas skanėstas geriant arbatą

Rožių žiedlapių uogienė
Dalintis

Pasigaminkite originaliausią rožių žiedlapių uogienę. Ją labai lengva paruošti, o skonis neįtikėtinas.

Sudedamosios dalys:

  • 200 g rožių žiedlapių;
  • 500 g cukraus;
  • 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties;
  • 250 g vandens.

Paruošimas:

Nupjaukite rožių žiedlapius, nuplaukite ir sudėkite į indą, kad nusausėtų. Po to paimkite puodą, sudėkite į jį žiedlapius, užpilkite cukrumi, citrinos rūgštimi ir užpilkite vandeniu.

Tada uždengę dangčiu pastatykite ant silpnos ugnies. Palikite virti apie 20 minučių, tada nukelkite uogienę nuo ugnies ir palikite pastovėti kelias valandas, o dar geriau – per naktį.

Ryte uogienę vėl pastatykite ant ugnies ir virkite 10 minučių. Po to supilkite uogienę į sterilizuotą karštą stiklainį, uždarykite dangteliu ir apverskite aukštyn kojomis, kol atvės.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...