Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šaltas ar karštas? Kokiu vandeniu užpilti agurkėlius rauginimui?
Maistas / Gėrimai

Šaltas ar karštas? Kokiu vandeniu užpilti agurkėlius rauginimui?

Rauginti agurkai
Dalintis

Dažnai savęs klausiu, kaip paruošti agurkėlius, kad būtų skanūs ir traškūs? Vienas iš dažniausiai iškylančių klausimų – kokio vandens reikia agurkėlių rauginimui? Ar jis turėtų būti karštas, ar šaltas? Atsakymą jau žinau.

Kokiu vandeniu užpilti raugintus agurkėlius?

Šaltas vanduo, kuriuo užpilu agurkėlius, išlaiko visas jų maistingąsias medžiagas ir vitaminus, tačiau turi vieną trūkumą – jis neveikia bakterijų. Karštas vanduo sunaikina bakterijas ir grybelius, tačiau kartu naikina ir vertingas medžiagas ne tik agurkuose, bet ir česnakuose.

Tad geriausias pasirinkimas – drungnas vanduo. Tai žinojo ir mūsų močiutės, kurios raukdavo agurkėlius dar sovietmečiu. Užvirintas vanduo, kai atvėsta iki drungnos temperatūros, išlaiko maistingąsias medžiagas, kartu pagreitina fermentacijos procesą. Tai reiškia, kad agurkėliai greičiau įgaus norimą skonį ir išliks traškūs.

Vanduo iš čiaupo ar mineralinis?

Idealiausias vanduo raugintiems agurkėliams yra vidutinio kietumo. Mano namuose teka būtent toks vanduo, galiu jį drąsiai naudoti, tačiau verta prisiminti, kad čiaupo vanduo dažnai turi chloro, kuris gali turėti įtakos skoniui. Todėl prieš naudodamas tokį vandenį raugintiems agurkėliams, visada jį užvirinu – taip išgarinsiu chlorą ir sumažinsiu vandens kietumą.

Taip pat galiu naudoti šaltinio ar mineralinį vandenį, kuris nereikalauja virimo – užtenka jį lengvai pašildyti. Tai dar viena paprasta, bet veiksminga paslaptis, kad mano rauginti agurkėliai būtų puikūs kiekvieną kartą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...