Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šiandien pirkau maltą mėsą parduotuvėje ir pastebėjau, kad mėsa atrodė labai keistai – patyriau šoką sužinojusi priežastį
Maistas / Gėrimai

Šiandien pirkau maltą mėsą parduotuvėje ir pastebėjau, kad mėsa atrodė labai keistai – patyriau šoką sužinojusi priežastį

Maltos mėsos pirkimas
Dalintis

Iš pirmo žvilgsnio skirtumas tarp prekybos centro maltos mėsos ir mėsos iš patikimo ūkio yra akivaizdus. Tačiau už šio paviršutiniško išvaizdos skirtumo slypi kur kas svarbesnė tiesa apie mūsų sveikatą ir mitybą. Labai svarbu žinoti, ką tiksliai dedame į savo lėkštę ir kodėl šis pasirinkimas toks reikšmingas.

Spalva atskleidžia tiesą

Atkreipkite ypatingą dėmesį į mėsos atspalvį. Malta mėsa iš prekybos centro paprastai būna šviesiai rožinės arba blyškiai raudonos spalvos. Šis atspalvis ne visada rodo natūralų šviežumą. Dažnai tai yra cheminių konservantų, tokių kaip propilgalatas, pasekmė – gamintojai juos naudoja, kad išlaikytų mėsos „šviežumą” ilgesnį laiką. Šios medžiagos sulėtina oksidacijos procesą, neleidžia mėsai patamsėti lentynose, tačiau kartu gali sumažinti natūralias mėsos savybes.

Priešingai, mėsa iš ūkio, ypač malta jautiena iš vietinių gamintojų, paprastai būna gilios, tamsiai raudonos spalvos. Tai aiškus ženklas, kad produktas tikrai šviežias, neseniai sumaltas ir nebuvo apdorotas dirbtinėmis medžiagomis.

Kvapas ir kilmė: kas slypi už etiketės

Be spalvos, mėsos kvapas yra kitas svarbus rodiklis. Tikrai šviežia mėsa turi sodrų, būdingą mėsos kvapą, kurio nesupainiosi su niekuo kitu.

Be to, neverta aklai pasitikėti pakuočių užrašais. Prekybos centro pakuotėje gali būti parašyta „Pagaminta Lietuvoje” ar „Pagaminta Europos Sąjungoje”, tačiau tai ne visada atspindi visą tiesą. Dažnai mėsa atvežama iš įvairių šalių, priklausomai nuo to, kur tiekėjas rado pigiausią žaliavą. Be to, vienoje pakuotėje gali būti mėsa iš skirtingų gyvulių, todėl neįmanoma atsekti tikrosios kilmės.

Didžiosios mėsos pramonės įmonės dažnai naudoja gyvulius iš pramoninių fermų, kur gyvūnai laikomi ankštose patalpose, šeriami dirbtiniais pašarais ir sistemingai gauna antibiotikus. Tokia gamyba orientuota į kiekį, o ne kokybę ar gyvūnų gerovę.

Malta mėsa

Darykite teisingą pasirinkimą: kokybė, sveikata ir tvarumas

Jei norite valgyti tikrai kokybišką mėsą – skanesnę ir sveikesnę – geriausia rinktis produktus iš vietinių gamintojų. Tai ne tik paprastas pirkinys. Tai sąmoningas sprendimas jūsų sveikatos, aplinkos apsaugos ir sąžiningos gamybos naudai.

Rinkdamiesi vietinius gamintojus, palaikote smulkų verslą, skatinate tvarią gyvulininkystę ir užtikrinate, kad jūsų lėkštėje būtų šviežia, maistinga ir be nepageidaujamų cheminių medžiagų mėsa.

Žiūrėkite, ką valgote, ir darykite sąmoningus pasirinkimus! Ar ir jūs pastebėjote panašius skirtumus perkant mėsą?

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...

Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...