Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šias paslaptis žino ne visi: 3 žingsniai, kaip paruošti skanią kavą
Maistas / Gėrimai

Šias paslaptis žino ne visi: 3 žingsniai, kaip paruošti skanią kavą

Aromatinga skani kava
Dalintis

Kad ryte galėtumėte mėgautis neįtikėtinu kavos skoniu, turite žinoti, kaip tinkamai ją paruošti. Ir jums net nereikia pirkti brangiausios kavos.

Kavos ruošimas – milijonams žmonių visame pasaulyje gerai pažįstamas rytinis ritualas. Tačiau norint, kad gėrimas būtų tobulas, neužtenka tik nusipirkti geros kavos – reikia išmokti ją paruošti.

Norint išvirti gardžią kavą, reikia atkreipti dėmesį vos į kelis aspektus, kurie vis dėlto yra itin svarbūs. O tada ji nustebins jus nepakartojamu skoniu ir nepaprastai kvapniu aromatu.

Kava su cukrumi

Proporcijos

Norint pasigaminti skanų gėrimą, verdant kavą labai svarbu laikytis teisingų proporcijų. Norint išgauti sodrų skonį, į įprastą maždaug 260 mililitrų talpos puodelį reikia įpilti ne mažiau kaip 2 arbatinius šaukštelius kavos.

Temperatūra

Kava yra produktas, kuris nelabai gerai reaguoja į verdantį vandenį, nors daugelis žmonių įsitikinę, kad kavą reikia užplikyti. Iš tikrųjų, kai kava užplikoma, jos savybės pasikeičia ir taip prarandate tikrąjį kavos skonį. Kai verdate kavą, turėtumėte naudoti maždaug 90-95 laipsnių temperatūros vandenį.

Puodelis

Žinoma, taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į savo skonį, tačiau puodelis neturėtų būti šaltas, kad kava būtų aromatinga. Taigi prieš pilant į jį gėrimą, puodelį reikia užpilti verdančiu vandeniu.

Tik šios trys naudingos taisyklės padės jums padaryti rytinę kavą daug skanesnę ir malonesnę – visai kaip geriausiose kavinėse.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...