Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šie 5 supermaisto produktai atkuria atmintį
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Šie 5 supermaisto produktai atkuria atmintį

Kokie maisto produktai gerina atmintį
Dalintis

Su amžiumi, ypač po 40 metų, gali atsirasti tam tikrų problemų, tarp jų ir atminties. Tačiau vis dar įmanoma jų išvengti. Turite gyventi sveiką gyvenimo būdą, reguliariai tikrintis sveikatą ir tinkamai maitintis. Pastarasis punktas bus ypač naudingas, jei žinosite, ką valgyti.

Kokie maisto produktai gerina atmintį?

Riebi žuvis

Lašiša arba sardinės – tai omega-3 riebalų, kuriuos smegenys naudoja nervinėms ląstelėms, atsakingoms už mokymąsi ir atmintį, kurti, šaltinis.

Morkos

Ši daržovė pradžiugins jus antioksidantais, ypač beta karotinu, kuris neleidžia laisviesiems radikalams pažeisti smegenų ląstelių. Tyrimai patvirtina veiksmingą šio antioksidanto poveikį lėtinant senėjimą.

Brokoliai

Brokoliai

Juose yra daug antioksidanto sulforafano. Jis padeda kovoti su lėtiniu uždegimu, kuris gali sukelti atminties praradimą ir smegenų veiklos sutrikimus. Be to, brokoliai jus pradžiugins vitaminu K ir cholinu.

Uogos

Braškėse, serbentuose, mėlynėse ar vyšniose yra daug antioksidantų. Eksperimentais su mėlynių sultimis įrodyta, kad jos gerina pažintines funkcijas ir kraujo tekėjimą į smegenis.

Riešutai

Visi yra geri, tačiau geriausi yra migdolai ir lazdyno riešutai, kuriuose gausu omega-3 riebalų rūgščių, vitamino E ir antioksidantų. Pastarieji 2 padeda išvengti prastos atminties.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...