Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šie trys ingredientai sugadins bet kokį šašlyką: ko nedėti į marinatą, kad nesugadintumėte patiekalo?
Maistas / Gėrimai

Šie trys ingredientai sugadins bet kokį šašlyką: ko nedėti į marinatą, kad nesugadintumėte patiekalo?

Tai gali sugadinti šašlyką
Dalintis

Šašlykai yra pagrindinis pikniko ar poilsio gamtoje patiekalas. Karšta, sultinga ir minkšta mėsa, tirpstanti burnoje ir skleidžianti dūmus, įsimena ilgam. Ruošiant šašlykus svarbiausias vaidmuo tenka marinatui, todėl svarbu žinoti, kaip jį tinkamai paruošti. Yra daugybė receptų, tačiau yra trys ingredientai, kurių tikrai nereikėtų dėti į marinatą. Ar jus žinote juos?

Kokių ingredientų negalima dėti į šašlykų marinatą?

Daugelis žmonių į marinatą neteisingai deda druskos, todėl mėsa tampa sausa ir neskani. Tiesa ta, kad druska nededama į patį marinatą – druskos reikia dėti arba prieš pat kepant mėsą, arba likus kelioms minutėms iki kepimo.

Daugelis mano, kad kokybiško šašlyko neiškepsite be acto. Šis ingredientas įgijo reputaciją, nes mėsa tampa minkšta. Tačiau tai klaidingas įsitikinimas: su actu paruošta mėsa netaps minkštesnė ar skanesnė.

Jau seniai turėjote atsisakyti majonezo kaip marinato sudedamosios dalies. Šašlykas gali būti skanus, bet jis nėra sveikas. Majonezas šį patiekalą pavers tikru kancerogenų šaltiniu.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...