Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šis ingredientas pagerins bet kurį patiekalą: kodėl į maistą dedama citrinos rūgšties
Maistas / Gėrimai

Šis ingredientas pagerins bet kurį patiekalą: kodėl į maistą dedama citrinos rūgšties

Citrinų rūgštis
Dalintis

Pigus, nepastebimas, bespalvis ir bekvapis, o kartu ir neįtikėtinai naudingas organizmui – visa tai apie citrinos rūgštį. Daugelis šeimininkių šį prieskonį naudoja tik gamindamos desertus. Tiesą sakant, citrinų rūgštis daugeliui pažįstamų maisto produktų gali suteikti naują skonį.

Citrinų rūgšties naudojimas gaminant maistą

  • Šie milteliai naudojami konservavimui kaip acto pakaitalas. Baigiant virti, prieš pilant marinatą, į 1 litrą įpilama ketvirtis arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties. Prieskoniai suteikia skoniui lengvą ir švelnų rūgštumą. Rūgšties dedama ir į uogienes, kompotus, uogienes – ji neleidžia rūgti.
  • Citrinų rūgštis yra puikus mėsos marinatas. Jis ne tik suminkština kiaulieną ir jautieną, bet ir suteikia lengvo rūgštumo. Įpilkite 1/4 šaukšto rūgšties vienam kilogramui mėsos ir tolygiai paskirstykite. Palikite marinuotis 1 valandą ir pradėkite kepti.
  • Į barščius įpilkite citrinos rūgšties , kad patiekalas šiek tiek parūgštėtų. Be to, rūgštis išsaugos ir ryškią sodrią barščių spalvą.
  • Šis prieskonis plačiai naudojamas desertuose. Į glajų, saldžią grietinėlę ar ištirpintą šokoladą įberkite nedidelį žiupsnelį citrinos rūgšties. Desertas taps mažiau saldus ir įgaus įdomų poskonį.
  • Citrinų rūgštis yra būtinas naminių padažų ingredientas . Prieskoniai dedami į majonezą, kečupą, pomidorų padažą. Taip padažas bus švelniai rūgštus ir prailgins jo galiojimo laiką.
  • Citrinų rūgštis įmaišoma į desertų, sausainių ir bandelių tešlą. Biskvitas su citrinos rūgštimi sužibės naujais skoniais.

Citrinų rūgštis: kontraindikacijos

Nors šis universalus prieskonis daugeliu atvejų padeda, neturėtumėte juo piktnaudžiauti. Citrinų rūgštis gali sukelti rėmenį, skrandžio ir stemplės nudegimus, kariesą. Nedėkite prieskonių į maistą žmonėms, sergantiems gastritu, pankreatitu, inkstų ir žarnyno ligomis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...