Šis netikėtas obuolių paruošimo būdas ne tik padeda išsaugoti vaisius ilgesniam laikui, bet ir sukuria visiškai naują skonio profilį, kuriame susipina natūralus obuolių rūgštumas, prieskonių aromatas ir subtili saldžiarūgštė gaida. Marinuoti obuoliai tampa puikiu priedu prie mėsos patiekalų, netikėtu akcentu salotose ar tiesiog savarankišku užkandžiu, kuris nepaliks abejingų.
Marinuoti obuoliai stiklainyje
Ingredientai:
- 2 kg mažų obuolių;
- 3 litrai vandens;
- 150 g cukraus;
- 150 g medaus;
- 2 šaukšteliai druskos;
- vynuogių lapai ir serbentai.
Paruošimas:
- Kruopščiai nuplaukite obuolius. Dedame juos į didelį dubenį.
- Puode sumaišykite druską, cukrų ir medų su vandeniu. Sirupą užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir iš karto užpilkite ant obuolių.
- Sudėkite vynuogių lapus ir serbentus. Išmaišykite, kad sirupas tolygiai pasiskirstytų ant obuolių.
- Ant viršaus dedame lėkštę ir dedame į šoną. Šioje formoje obuolius paliekame 2 savaites kambario temperatūroje. Jie turi fermentuotis.
- Pabaigoje sudėkite obuolius į sterilizuotus stiklainius. Supilkite perkoštą marinatą.
Parašyti komentarą