Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Iš naujo atrastas senovinis obuolių paruošimas būdas. Išbandykite
Maistas / Gėrimai

Iš naujo atrastas senovinis obuolių paruošimas būdas. Išbandykite

Obuoliai stiklainyje
Dalintis

Šis netikėtas obuolių paruošimo būdas ne tik padeda išsaugoti vaisius ilgesniam laikui, bet ir sukuria visiškai naują skonio profilį, kuriame susipina natūralus obuolių rūgštumas, prieskonių aromatas ir subtili saldžiarūgštė gaida. Marinuoti obuoliai tampa puikiu priedu prie mėsos patiekalų, netikėtu akcentu salotose ar tiesiog savarankišku užkandžiu, kuris nepaliks abejingų.

Marinuoti obuoliai stiklainyje

Ingredientai:

  • 2 kg mažų obuolių;
  • 3 litrai vandens;
  • 150 g cukraus;
  • 150 g medaus;
  • 2 šaukšteliai druskos;
  • vynuogių lapai ir serbentai.

Paruošimas:

  1. Kruopščiai nuplaukite obuolius. Dedame juos į didelį dubenį.
  2. Puode sumaišykite druską, cukrų ir medų su vandeniu. Sirupą užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir iš karto užpilkite ant obuolių.
  3. Sudėkite vynuogių lapus ir serbentus. Išmaišykite, kad sirupas tolygiai pasiskirstytų ant obuolių.
  4. Ant viršaus dedame lėkštę ir dedame į šoną. Šioje formoje obuolius paliekame 2 savaites kambario temperatūroje. Jie turi fermentuotis.
  5. Pabaigoje sudėkite obuolius į sterilizuotus stiklainius. Supilkite perkoštą marinatą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...