Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Skanus pyragas, kuris pakeis visus tortus! Daugiau niekur nebesidairysite
Maistas / Gėrimai

Skanus pyragas, kuris pakeis visus tortus! Daugiau niekur nebesidairysite

Skanus trupininis pyragas su įdaru
Dalintis

Puošnus trapios tešlos pyragas ir švelnūs ledai užkariaus jūsų širdis. Jį lengva paruošti, o rezultatas pranoks visus lūkesčius! Nuostabus tortas, kuris tikrai taps vienu mėgstamiausių jūsų šeimoje.

Pradėkime gaminti pyragą! Tai paprasta, bet labai skanu.

Ingredientai:

  • 2 kiaušinių;
  • 100 g cukraus (4 valgomieji šaukštai su kaupu);
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus arba vanilės paketėlis;
  • 80 ml saulėgrąžų aliejaus (4 šaukštai + 2 šaukšteliai);
  • 50 g sviesto (2,5 valgomojo šaukšto);
  • 360 g miltų (2+1/4 puodelio);
  • 10 g kepimo miltelių;
  • šiek tiek citrinos žievelės.

Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi (vanilinu), saulėgrąžų aliejumi ir sviestu. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir citrinos žievelę (tik geltonąją dalį). Išminkykite trapią tešlą.

Atpjaukite maždaug 1/3 tešlos ir įdėkite ją į šaldymo maišelį. Likusias 2/3 tešlos paskleiskite ant skardos dugno.

„Plombyro” kremas

Kol tešla šaldoma, pereikime prie įdaro!

Sudedamosios dalys:

  • 1 obuolys;
  • 1,5 šaukšto citrinos sulčių;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 400 ml pieno;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 4 šaukštai kukurūzų krakmolo;
  • 200 ml grietinėlės (iš 20 %).

Paruošimas:

  1. Nulupkite obuolį, supjaustykite skiltelėmis. Įpilkite citrinos sulčių ir 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite 5 minutes.
  2. Dabar pradėkite gaminti kremą! Į pieną įmaišykite kiaušinio trynį, 3 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų ir kukurūzų krakmolą. Pastatykite ant viryklės ir nuolat maišykite. Virkite, kol sutirštės.
  3. Į tirštą kremą supilkite 200 ml grietinėlės (20 % ar daugiau). Dar kartą išmaišykite, kad masė taptų vientisa. Į tą pačią vietą sudėkite troškintus obuolius.
  4. Surinkite ir iškepkite pyragą

Pyrago paruošimas:

  1. Pradėkite rinkti pyragą! Tešlą ištepkite kremu ir mentele paskirstykite.
  2. Iš šaldiklio išimkite gabalėlį tešlos ir jį sutarkuokite. Dėkite pyragą į įkaitintą 180/200 laipsnių orkaitę 25 minutėms.
  3. Paruošto pyrago viršų pabarstykite trupučiu cukraus pudros. Supjaustykite riekelėmis ir patiekite!
  4. Neįtikėtinas pyragas su ledais! Labai švelnus, neįtikėtinai skanus. O kiek jame grietinėlės! Tikras skanėstas, ypač su puodeliu arbatos!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...