Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Skanus uogų pyragas su glajumi
Maistas / Gėrimai

Skanus uogų pyragas su glajumi

Skanus pyragas su glajumi
Dalintis

Šį nuostabų pyragą būtina paragauti! Jis toks paprastas, bet kartu ir stebėtinai skanus. Švelnus trapios tešlos pyragas su rūgščiomis uogomis ir saldžiu glajumi ant viršaus. Ne pyragas, o svajonė! Jį galima paruošti su bet kokiomis uogomis. Skanu su arbata ir kava!

Sudedamosios dalys:

  • sviestas – 100 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • cukraus – 100 g;
  • druskos, vanilės – žiupsnelis;
  • miltai – 200 g;
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis.

Gaminimas:

  1. Į suminkštintą sviestą įmaišykite druską, cukrų, vanilę ir kiaušinį. Gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite minkštą tešlą.
  2. Paskleiskite ją ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Šonus suformuokite pirštais.
  3. Imkite bet kokias šaldiklyje turimas uogas! Tinka ir šviežios, ir šaldytos uogos. Reikės 300 g uogų ir 1,5 valgomojo šaukšto krakmolo. Uogas sumaišykite su krakmolu. Užtepkite ant pyrago. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 25 minutėms.
  4. Dabar atėjo laikas įdarui! Jis labai paprastas, bet nepaprastai skanus. Į 100 g grietinės įpilkite tiek pat kondensuoto pieno ir išmaišykite.
  5. Išimkite skardą iš orkaitės. Dar karštą pyragą iš karto apipilkite glajumi. Išlyginkite ir palikite visiškai atvėsti.
  6. Glajus sukietės ir stabilizuosis. Tai nepaprastai skanu! Uogų rūgštumas, glazūros saldumas ir gardus trapios tešlos pyragas.

Mėgaukitės!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...