Paprasti tradiciniai blynai jau praeitis. Yra daug įdomesnių blynų receptų. Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti šokoladinius blynus su vyšnių užpilu.
Tešlai:
- 3 kiaušinių;
- 40 g cukraus;
- 400 ml pieno;
- 140 g miltų;
- 20 g kakavos;
- 30 g sviesto.
Įdarui:
- 350 g varškės;
- 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 30-40 g cukraus pudros;
- 20 ml grietinėlės (arba šiek tiek pieno).
Uogienė:
- 400 g vyšnių be kauliukų;
- 2 šaukštai cukraus;
- 1,5-2 šaukštai krakmolo.
Kaip pasigaminti šokoladinių blynų:
- Paruoškite tešlą. Sumaišykite kiaušinius, cukrų, pusę miltų, išminkykite tirštą tešlą ir įpilkite trečdalį pieno. Tada įmaišykite kakavą, miltus, likusį pieną ir sviestą. Tada kepkite! Iš šios proporcijos išeina apie 15 blynų.
- Paruoškite įdarą. Sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus ir sumaišykite juos maišytuvu iki kreminės konsistencijos.
- Paruoškite uogienę. Šiek tiek pašildykite vyšnias su cukrumi, maišydami įberkite krakmolo ir užvirinkite.
- Suvyniokite blynus į vidų įdėję įdaro ir apipilkite vyšnių uogiene. Palikite juos šiek tiek pastovėti, kad įsigertų vyšnių uogienė.
Parašyti komentarą