Nulupti bulves prieš verdant yra gana sunku. Virėjas priverstas skirti tam daug laiko ir pastangų. Be to, rezultatas ne visada tenkina. Dėl bulvių skutimo daug valgomos bulvių dalies gali patekti į šiukšliadėžę. Laimei, tokio rezultato išvengti gana lengva. Norėdami tai padaryti, turite naudoti vieną nedidelį triuką.
Kokia tai gudrybė?
Bulves geriau nuskusti ne prieš virimą, o po jo. Bulvėse reikia padaryti negiliai apskritą pjūvį, tarsi padalijant bulvę į dvi dalis. Būtina užtikrinti, kad bulvės odelė būtų nupjauta centrinėje dalyje.
Tada bulvės dedamos į vandenį. Verdant bulves jų odelė pradės pati slinkti „savaime“. Po virimo turėsite palaukti kelias minutes. Kai bulvės nebebus karštos, odelė nuslys pati be problemų.
Daržovių valymo procesas užtruks tiesiog kelias sekundes. Taigi virėjas galės sutaupyti laiko, energijos ir nervų.
Parašyti komentarą