Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Svarainių uogienė žiemai: kaip pasigaminti aromatingų naminių skanėstų
Maistas / Gėrimai

Svarainių uogienė žiemai: kaip pasigaminti aromatingų naminių skanėstų

Svarainiai rudenį
Dalintis

Svarainiai – labai sveiki rudens vaisiai, iš kurių gaminama puiki uogienė. Tiršta, sodraus skonio ir aromato uogienė puikiai tinka kaip įdaras kepiniams arba priedas prie blynų ar blynelių. Tad tikrai verta pabandyti pasigaminti. Toliau pateikiame receptą.

Tirštos ir kvapnios svarainių uogienės receptas

Ingredientai:

  • Svarainiai – 1 kilogramas;
  • Cukraus – 700 gramų;
  • Vandens – 200 mililitrų;

Paruošimas:

  1. Išimkite kotelį ir šerdį, gerai nuplaukite svarainius, nulupkite ir supjaustykite mažais griežinėliais.
  2. Sudėkite žievelę ir šerdį į nedidelį puodą ir užpilkite stikline šalto vandens.
  3. Uždenkite puodą dangčiu, pastatykite ant ugnies ir virkite 10-15 minučių.
  4. Tada žieveles perkoškite ir gautą vandenį naudokite uogienei gaminti.
  5. Supilkite svarainių skilteles į puodą storu dugnu ir užpilkite vandeniu iš žievelių.
  6. Užvirinkite ir virkite pusvalandį, kol vaisiai suminkštės.
  7. Suberkite cukrų, išmaišykite ir sumaišykite iki tyrės konsistencijos.
  8. Užvirinkite ir virkite 15 minučių be dangčio, retkarčiais pamaišydami, kad svarainių uogienė nesudegtų.
  9. Perpilkite ją į stiklainius, sterilizuotus jums patogiu būdu, sandariai uždarykite ir per naktį apvyniokite antklode ar pledu.
  10. Kai uogienė atvės, ją galima laikyti bet kokioje temperatūroje.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...