Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Švelnūs, lyg šilkiniai vištienos kotletukai orkaitėje: tokių dar niekad neragavote
Maistas / Gėrimai

Švelnūs, lyg šilkiniai vištienos kotletukai orkaitėje: tokių dar niekad neragavote

Skanūs, tobuli kotletukai
Skanūs, tobuli kotletukai
Dalintis

Šie kotletukai gausis labai skanūs ir minkšti, o ir iškeps labai greitai. Minimalus kiekis aliejaus ir jokių kitų riebalų, nešvarių keptuvių ar suteptų viryklių. Jeigu galvosite, kad neverta dėmesio – stipriai apsiriksite. Išbandykite, norėsite dar.

Skaniausi kotletukai / Asociatyvi nuotr.
Skaniausi kotletukai / Asociatyvi nuotr.

Reikės:

  • maltos vištienos šlaunelių arba filė – 700 g;
  • svogūno – 100 g;
  • česnako – 2 skiltelių;
  • duonos – 100 g;
  • pieno – 150 ml;
  • druskos – 2/3 šaukštelio;
  • rūkytos paprikos – 1/2 šaukštelio;
  • pipirų – pagal skonį;
  • augalinis aliejus – 2-3 valgomieji šaukštai;
  • džiūvėsėlių.

 

Paruošimas:

  • Pirmiausia duoną užpilkite pienu, nuspauskite ir sudėkite į trintuvą.
  • Sudėkite nuluptą ir susmulkintą svogūną bei česnaką. Viską sumaišykite blenderiu, kol masė taps vientisa, tirštos konsistencijos.
  • Šį mišinį perkelkite į maltą mėsą, įberkite druskos, rūkytos paprikos ir pipirų.
  • Viską sumaišykite, kad visi ingredientai gerai „susirištų”. Suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
  • Dėkite juos ant kepimo popieriaus išklotos skardos arba silikoninio kilimėlio ir patepkite augaliniu aliejumi.
  • Kepkite 30-35 min. 200° temperatūroje.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...