Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Tapo žinoma, kodėl negalima plauti vištų kiaušinių po tekančiu vandeniu
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Tapo žinoma, kodėl negalima plauti vištų kiaušinių po tekančiu vandeniu

Kiaušinių plovimas po vandeniu
Dalintis

Kiaušiniai yra būtini gaminant daugelį patiekalų. Tačiau jų vartojimas siejamas su vienos pavojingiausių bakterijų – salmonelių – plitimu.

Apie salmonelių bakterijas pirmą kartą užsiminta praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje. Šios bakterijos galima rasti aplinkoje, taip pat užkrėstuose maisto produktuose, pavyzdžiui, mėsoje, sūryje ir kiaušiniuose.

Dažniausiai ši bakterija sukelia tokią pavojingą infekcinę ligą kaip salmoneliozė. Ji pasireiškia vėmimu, viduriavimu, karščiavimu, pilvo skausmu, krauju išmatose ir dehidratacija. Šie simptomai gali pasireikšti praėjus nuo 6 iki 72 valandų po užkrėsto maisto valgymo.

Kai kurie žmonės mano, kad kiaušinių plovimas prieš juos valgant yra puikus būdas sumažinti salmonelių infekcijos riziką. Tačiau taip nėra. Plaudami kiaušinį po tekančiu vandeniu rizikuojame visur paskleisti bakterijas ir užteršti kriauklę bei viryklę. Baigus plauti kiaušinį, jame vis tiek bus bakterijų. Tai padidins riziką, kad jų pateks ant visos virtuvės ir jūsų rankų.

Kad to išvengtumėte, ekspertai pataria neplauti kiaušinių prieš juos valgant. Tiesiog juos praskelkite pusiau ir išmeskite lukštus. Jei ant virtuvės paviršiaus liko likučių, nuvalykite juos drėgnu popieriumi ir tada kruopščiai nusiplaukite rankas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Moteris baseine

Nemaloni liga, kuri gali ištikti po apsilankymo baseine. Štai paprastas būdas jos išvengti

Apsilankymas baseine – puikus būdas praleisti laisvalaikį karštą dieną. Tačiau toks maudymasis...

Arbūzo valgymas vasarą

Puikiai drėkina, gerina regėjimą ir kraujotaką. Senjorams rekomenduojama jį valgyti reguliariai

Vasarą itin svarbu tinkama organizmo hidratacija – dėl aukštų temperatūrų organizmas reikalauja...