Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Tikrą itališką mocarelos picą galima pasigaminti namuose: kaip tai padaryti?
Maistas / Gėrimai

Tikrą itališką mocarelos picą galima pasigaminti namuose: kaip tai padaryti?

Itališka mocarelos pica
Dalintis

Pica yra vienas mėgstamiausių kulinarinių šedevrų. Tad vertėtų į savo kulinarinį lobyną įtraukite tikros mocarelos picos receptą. Pabandykite, tikrai nenusivilsite.

Ingredientai dviem picoms:

  • miltai (500 g),
  • vanduo (300 ml),
  • alyvuogių aliejus (30 ml),
  • sausos mielės (5 g),
  • druska (10 g),
  • pomidorų padažas (8 šaukštai),
  • mocarela (200 g),
  • šviežias bazilikas.

Paruošimas:

  1. Pirmiausia išminkykite tešlą. Į miltus suberkite mieles, druską, supilkite kambario temperatūros vandenį ir išmaišykite. Tada įpilkite alyvuogių aliejaus ir užminkykite tešlą. Suformuokite iš tešlos rutulį, užlenkdami kraštus žemyn, įdėkite jį į gilų indą, uždenkite maistine plėvele.
  2. Palikite tešlą pakilti dvi valandas arba kol ji padvigubės. Pastaba: vieta turėtų būti šilta.
  3. Tada perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atsargiai padalykite į dvi dalis. Jas atsargiai suspauskite į rutuliukus. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite kilti dar pusvalandį.
  4. Tuo tarpu paruoškite priedus. Pomidorų padažą sumaišykite su šviežiais bazilikų lapeliais, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsnelį druskos. Mocarelą supjaustykite juostelėmis.
  5. Rankomis iš kiekvieno tešlos rutuliuko suformuokite po picą, 25-30 cm skersmens. Aptepkite pomidorų padažu, palikdami vietos kraštui, uždėkite mocarelos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  6. Dėkite picą į iki maksimalios temperatūros įkaitintą orkaitę 6-10 minučių. Kai tešla pasidarys auksinės spalvos, picą išimkite.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...