Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Tikrai dar negirdėjote apie šį receptą: kodėl nereikia išmesti obuolių odelių
Maistas / GėrimaiPatarimai

Tikrai dar negirdėjote apie šį receptą: kodėl nereikia išmesti obuolių odelių

Obuolio odelė
Dalintis

Tikriausiai vargu ar kas nors susimąstė apie obuolių odelės panaudojimą. Dažniausiai žievelė išmetama į šiukšliadėžę arba dedama į kompostą. Pasirodo iš obuolių žievelės galima pagaminti itin naudingą ingredientą. Iš jų galite pasigaminti naminio acto, kuris turi daug privalumų ir itin pravers jūsų virtuvėje, pavyzdžiui, ruošiant salotas, padažus.

Kaip pasigaminti naminį obuolių actą?

Taip pat obuolių actas padeda organizmui apsivalyti nuo toksinų, didina kalcio pasisavinimą, apsaugo nuo rėmens ir pykinimo. Be to, šis produktas pagreitina medžiagų apykaitą ir gerina virškinimo sistemos darbą.

Ingredientai:

  • 4 obuolių žievelės;
  • 2 šaukštai cukraus kiekvienam litrui šilto virinto vandens.

Paruošimas:

  1. Įdėkite odeles į didelį stiklainį, užberkite reikiamą kiekį cukraus.
  2. Supilkite vandenį taip, kad jis visiškai padengtų odeles.
  3. Stiklainį uždenkite linine servetėle ir keletą savaičių palikite šiltoje vietoje. Actas turi būti maišomas kiekvieną dieną.
  4. Po kelių dienų ant acto atsiras putos. Kai jos išnyks ir actas surūgs, nukoškite skystį ir supilkite į butelius.
  5. Butelius sandariai uždarykite ir laikykite tamsioje vietoje.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Pjaustymo lentelės plovimas

Neplaukite pjaustymo lentelės plovikliais. Šių dviejų natūralių ingredientų pakanka

Pjaustymo lentelė – neabejotinai vienas dažniausiai virtuvėje naudojamų daiktų, tačiau jos priežiūrai...