Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tobulų blynų paslaptis: vos vienas šaukštas šio ingrediento viską pakeis

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Daugelis žmonių gamindami blynus susiduria su tam tikromis problemomis. Kartais atsiranda gumuliukų, kartais tešla gaunasi per tiršta arba atvirkščiai. Tačiau yra paprasta kulinarinė paslaptis, kuri padės padaryti tešlą tobulą, o blynus – plonus, elastingus ir be jokio trūkumo. Viskas, ko reikia, tai vienas papildomas šaukštas ingrediento.

 

Prieš minkydami tešlą, įpilkite vieną šaukštą aliejaus. Šis paprastas žingsnis tešlą padarys vientisą, minkštą ir lankstesnę kepimui. Aliejus sukuria ploną plėvelę, neleidžiančią susidaryti gumulėliams ir darančią tešlos struktūrą lygesnę.

Be to, aliejus padeda blynams neprilipti prie keptuvės, todėl nereikia naudoti net papildomų riebalų. Tai ypač patogu tiems, kurie kepa ant nepridegančių paviršių arba tiesiog nori sumažinti aliejaus naudojimą.

 

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 1 puodelis
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Pienas – 2 puodeliai
  • Aliejus – 1 valgomasis šaukštas
  • Druska ir cukrus – pagal skonį

 

Paruošimas:

  1. Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi.
  2. Palaipsniui suberkite miltus, kad neliktų gumuliukų.
  3. Nedidelėmis porcijomis, nuolat maišydami, supilkite pieną.
  4. Kai bus vientisa konsistencija, įpilkite 1 šaukštą aliejaus.
  5. Duokite tešlai pailsėti. Palikite tešlą 15-20 minučių. Taip miltuose esantis glitimas atsivers ir blynai taps elastingesni.
  6. Dėl aliejaus tešla taps plastiškesnė, todėl ją bus lengviau tolygiai paskirstyti ant keptuvės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus