Daugelis žmonių gamindami blynus susiduria su tam tikromis problemomis. Kartais atsiranda gumuliukų, kartais tešla gaunasi per tiršta arba atvirkščiai. Tačiau yra paprasta kulinarinė paslaptis, kuri padės padaryti tešlą tobulą, o blynus – plonus, elastingus ir be jokio trūkumo. Viskas, ko reikia, tai vienas papildomas šaukštas ingrediento.
Prieš minkydami tešlą, įpilkite vieną šaukštą aliejaus. Šis paprastas žingsnis tešlą padarys vientisą, minkštą ir lankstesnę kepimui. Aliejus sukuria ploną plėvelę, neleidžiančią susidaryti gumulėliams ir darančią tešlos struktūrą lygesnę.
Be to, aliejus padeda blynams neprilipti prie keptuvės, todėl nereikia naudoti net papildomų riebalų. Tai ypač patogu tiems, kurie kepa ant nepridegančių paviršių arba tiesiog nori sumažinti aliejaus naudojimą.
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 1 puodelis
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Pienas – 2 puodeliai
- Aliejus – 1 valgomasis šaukštas
- Druska ir cukrus – pagal skonį
Paruošimas:
- Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi.
- Palaipsniui suberkite miltus, kad neliktų gumuliukų.
- Nedidelėmis porcijomis, nuolat maišydami, supilkite pieną.
- Kai bus vientisa konsistencija, įpilkite 1 šaukštą aliejaus.
- Duokite tešlai pailsėti. Palikite tešlą 15-20 minučių. Taip miltuose esantis glitimas atsivers ir blynai taps elastingesni.
- Dėl aliejaus tešla taps plastiškesnė, todėl ją bus lengviau tolygiai paskirstyti ant keptuvės.