Ką dažniausiai gaminate pusryčiams? Gal kiaušinienę? Šio iš pirmo žvilgsnio paprasto patiekalo gaminimas gali būti tikras iššūkis.
Kulinarai pasidalijo keliais patarimais, kaip pagerinti kiaušinienės skonį ir palengvinti jos paruošimą. Galėsite mėgautis minkštu ir puriu šio lengvo patiekalo skoniu.
Dažnai daroma klaida, kai kiaušinienė būna perkepama – išsausėja ir tampa lyg guminė. Ideali kiaušinienė turėtų būti kreminė ir šiek tiek drėgna. Kad išvengtumėte šios klaidos, kiaušiniams kepti turėtumėte naudoti kokybišką nepridegančią keptuvę ir silikoninę mentelę.
Patiekalą taip pat reikėtų gaminti labai žemoje temperatūroje – ant nedidelės kaitros.
Tobulos kiaušinienės receptas
Kad pagamintumėte tobulą kiaušinienę, reikia atlikti kelis svarbius veiksmus:
- Į dubenį įmuškite du kiaušinius, įberkite šiek tiek druskos ir gerai išplakite šakute arba plaktuvu.
- Nepridegančią keptuvę patepkite aliejumi ir įdėkite šiek tiek sviesto. Ištirpintas sviestas ir aliejus turi tolygiai susimaišyti.
- Supilkite plaktus kiaušinius į paruoštą keptuvę ir palaukite, kol jie pradės stingti. Pradėkite maišyti mentele.
- Maišykite kelias minutes, tačiau svarbu palaikyti žemą temperatūrą, kad kiaušiniai neišdžiūtų.
Parašyti komentarą