Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Tokių blynų niekada negaminote: Marokietiškų manų kruopų blynų receptas
Maistas / Gėrimai

Tokių blynų niekada negaminote: Marokietiškų manų kruopų blynų receptas

Marokietiški blynai
Dalintis

Purūs marokietiški blynai yra būtent tai, ką turėtumėte pabandyti gaminti vietoj plonų klasikinių lietinių. O šio patiekalo gudrybė ta, kad tokie blyneliai tinka ir su saldžiais, ir su pikantiškais įdarais.

Marokietiški blynai su įdaru
Marokietiški blynai su įdaru

Tešlos ingredientai:

  • Manų kruopos – 250 g;
  • Miltai – 40 g miltų;
  • Cukraus – 3 šaukštai;
  • Druskos – 1/4 šaukštelio;
  • Sausos mielės – 5 g;
  • Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai (10 g);
  • Šiltas vanduo – 500 ml.

Įdaras tinka bet koks, tiek sūrus, tiek saldus.

Paruošimas:

  1. Visus sausus ingredientus (manų kruopas, miltus, cukrų, druską, raugą, sausas mieles) supilkite į dubenį ir išmaišykite.
  2. Supilkite šiltą vandenį (40 laipsnių). Plakite 2-3 minutes mai6ytuvu, kol pasirodys burbuliukai ir putos. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pastovėti. Lengvai išmaišykite tešlą ir kepkite blynelius ant įkaitintos sausos keptuvės vidutinėje temperatūroje apie 3 minutes.
  3. Iš karto paviršiuje pasirodys daug burbuliukų, kai jie visi subliūkš ir paviršius taps matinis, išimkite blyną iš keptuvės. Kepkite tik iš vienos pusės.
  4. Ant dar karšto blyno, nekepamos pusės, dėkite įdarą ir užspauskite jį kaip koldūną.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...