Ilgai aprašinėti kepamų stintų kvapo tikrai nereikia. Pasinaudoję šiuo gudriu receptu, galėsite gaminti mėgstamą patiekalą, kada tik panorėję. Tokių stintų dar niekada nevalgėte.
Jums prireiks:
- stintų – 700 g.
- miltų – 1/2 valgomojo šaukšto;
- druskos, pipirų, kalendros pagal skonį;
- augalinio aliejaus (geriausias rafinuotų saulėgrąžų aliejus);
- citrina.
Kaip gaminti:
- Atšildytą arba šviežią žuvį išdarinėkite ir nuplaukite. Atlikę procedūras, nusausinkite ją ant popierinio rankšluosčio.
- Kad neliktų blogo kvapo, išspauskite citrinos sulčių ir jomis apdorokite žuvį, tada palikite ją pastovėti 15-20 minučių.
- Tada žuvį galite pasūdyti, užpilti aliejumi ir išmaišyti.
- Po 5 minučių į dubenį su žuvimi suberkite miltus, kalendrą, juoduosius pipirus ir išmaišykite.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite žuvį vienu sluoksniu.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite stintas 15 minučių.
Parašyti komentarą