Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Traškūs suomiško stiliaus agurkai – jie tokie skanūs, kad negalite jų nemėgti
Maistas / Gėrimai

Traškūs suomiško stiliaus agurkai – jie tokie skanūs, kad negalite jų nemėgti

Traškūs suomiško stiliaus agurkai žiemai
Dalintis

Yra daug receptų, kaip paruošti agurkus žiemai. Norėdami paįvairinti savo patiekalus, stenkitės paruošti labai skanius ir traškius suomiško stiliaus agurkus. Tokius agurkus pagaminti lengviau, o jų skonį įvertins visa šeima.

Traškūs suomiško stiliaus agurkai

  • Agurkai – 2 kg;
  • Vandens – 1,5 litro;
  • Druskos – 60 g;
  • Cukraus – 100 g;
  • 9 % acto – 100 ml;
  • Garstyčių sėklos – 1 šaukštelis;
  • Lauro lapai – 3 vnt.

 

Paruošimas:

  1. Agurkus 2 val. pamirkykite vandenyje. Kiekvieną agurką supjaustykite į 3-4 dalis.
  2. Supilkite vandenį į ne mažesnį kaip 4,5 l talpos puodą, suberkite cukrų, druską, garstyčių sėklas ir lauro lapą. Kai vanduo užvirs, supilkite actą ir leiskite marinatui vėl užvirti.
  3. Į verdantį marinatą sudėkite paruoštus agurkus ir palikite juos puode, kol agurkai pakeis spalvą (tai turėtų trukti tik 4-5 minutes).
  4. Sudėkite agurkus į sterilizuotus stiklainius ir užpilkite marinatu.
  5. Kai stiklainiai visiškai atvės, juos galima užsandarinti ir laikyti žiemai.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...