Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Trijų rūšių sausainiai iš vienos tešlos porcijos: neįprastas Mary Berry receptas
Maistas / Gėrimai

Trijų rūšių sausainiai iš vienos tešlos porcijos: neįprastas Mary Berry receptas

Skanūs 3 rūšių sausainiai
Dalintis

Garsi kulinarė Mary Berry sugalvojo, kaip iš vienos porcijos tešlos, keičiant įdarus, pagaminti tris skirtingų rūšių sausainius. Šis receptas labai universalus, nes jį galima keisti pagal savo skonį. Su tokiu kiekiu ingredientų gausite po 20 vienetų kiekvienos rūšies sausainių.

Reikės:

  • minkšto sviesto – 175 g;
  • cukraus pudros – 75 g;
  • miltų – 175 g;
  • manų kruopų – 75 g;

Taip pat reikės:

  • šokoladiniams sausainiams – pieninio arba juodojo šokolado drožlių;
  • citrininiams sausainiams – 1 citrinos žievelės ir 1-2 valgomųjų šaukštų cukraus;
  • migdoliniams sausainiams – 1 šaukštelio migdolų esencijos ir 40 g šių riešutų.

Gaminimas:

  1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (160 °C (orkaitėse su ventiliatoriumi). Paruoškite tris kepimo skardas, išklodami jas kepimo popieriumi.
  2. Tešlai sumaišykite visus išvardytus ingredientus. Padalykite ją į tris lygias dalis ir kiekvieną dalį išminkykite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  3. Į vieną dalį įmaišykite šokoladą, iškočiokite 20 rutuliukų ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Šiek tiek suplokite juos šakute, kad gautųsi iki 5 cm pločio diskeliai. Kepkite 10 minučių – kol tešla taps aukso spalvos.
  4. Citrinų skanėstui į tešlą įberkite žievelės, iškočiokite ją į maždaug 20 cm ilgio „dešrelę“ ir apibarstykite cukrumi. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį maždaug 30 minučių. Dešrą supjaustykite į 20 maždaug vieno centimetro storio apskritimų. Išdėliokite juos ant kepimo skardos ir iškepkite.
  5. Migdoliniams sausainiams su tešla sumaišykite ekstraktą ir didžiąją dalį susmulkintų graikinių riešutų. Iškočiokite 20 rutuliukų ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Kiekvieną sausainį apibarstykite keliais migdolų dribsniais, šakute suplokite, kad gautųsi diskai, ir iškepkite.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...