Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Trys karšti gėrimai, kurie žiemą jus puikiai sušildys
Maistas / Gėrimai

Trys karšti gėrimai, kurie žiemą jus puikiai sušildys

Karštos obuolių sultys
Dalintis

Pristatome 3 ypatingo skonio karštus gėrimus, kurie sušildys jus šaltą žiemos vakarą. Šie gėrimai ne tik sušildys, bet ir suteiks jaukumo žvakių šviesoje.

Karštos obuolių sultys su prieskoniais

Ingredientai (4 porcijoms):

  • obuolių sultys 1 l;
  • medaus 4 v. š.;
  • cinamono 2 lazdelės;
  • gvazdikas 6 vnt.;
  • kvapieji pipirai 6 žirneliai;
  • 1 apelsino žievelės;
  • 1 citrinos žievelė.

Sumaišykite sultis su medumi. Į marlės maišelį (arba geriau naudoti specialius silikoninius maišelius) suberkite cinamoną, gvazdikėlius, pipirus, apelsino ir citrinos žievelę. Pamerkite į sultis. Virkite ant mažos ugnies 5-10 minučių, bet neleiskite užvirti.

Išmeskite maišelį su prieskoniais. Gėrimą išpilstykite į dideles taures, į kiekvieną porciją įdėkite po šviežią cinamono lazdelę (jei norite).

Arbata su citrina ir romu

Arbata su citrina

Ingredientai (4 porcijoms):

  • stipri šviežia arbata 400 ml;
  • tamsus romas 200 ml;
  • 2 citrinų sultys;
  • medaus 2 v. š.;
  • cinamono, gvazdikėlių, imbiero pagal skonį.

Išvirkite arbatos. Atsargiai supilkite romą, supilkite citrinos sultis ir prieskonius. Pačioje pabaigoje įdėkite medaus. Uždėkite ant ugnies, leiskite medui ištirpti. Supilstyti į puodelius.

Šiltas pieniškas gėrimas

Karštas pieno gėrimas

Ingredientai (4 porcijoms):

  • pienas 800 ml.;
  • žiupsnelis šafrano;
  • gvazdikas 6 vnt.;
  • cinamono 1-2 lazdelės;
  • mažas gabalėlis muskato riešuto;
  • cukraus 100 gr.;
  • krakmolo 2 v. š. + 100 ml. saltas vanduo.

Šafraną, gvazdikėlius, muskato riešutą ir cinamoną suvyniokite į nedidelį marlės gabalėlį (arba geriau naudoti specialius silikoninius maišelius). Uždėkite pieną ant mažos ugnies. Įdėkite maišelį prieskonių.

Užvirus pieną virkite 30 minučių. Pienas pakils, todėl jį reikia nuolat stebėti. Kai tik pienas pakils, nukelkite jį nuo ugnies, palaukite, kol pienas nusileis ir vėl uždėkite ant ugnies.

Į pieną įpilkite cukraus. Krakmolą praskieskite vandeniu ir plona srovele supilkite į pieną. Virkite gėrimą dar 5 minutes nuolat maišydami.

Iš gatavo gėrimo išimkite maišelį su prieskoniais, supilkite į stiklines ir patiekite karštą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...