Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Trys maisto produktai, kurių nederėtų laikyti šaldytuve, tačiau daugeliui tai nė motais
Maistas / Gėrimai

Trys maisto produktai, kurių nederėtų laikyti šaldytuve, tačiau daugeliui tai nė motais

Šaldytuvas
Dalintis

Mitybos ekspertai pasidalijo svarbia informacija apie tai, kokių maisto produktų nereikėtų laikyti šaldytuve tradiciniu būdu. Tai gali būti ne tik nenaudinga, bet ir kelti tam tikrą pavojų sveikatai.

Kiaušiniai yra vienas iš tokių produktų. Padidėjusi drėgmė šaldytuve sudaro idealias sąlygas pavojingiems mikroorganizmams daugintis. Kiaušiniai turi akytus lukštus, todėl į jų vidų gali patekti kenksmingų bakterijų. Specialistai rekomenduoja kiaušinius laikyti šaldytuvo duryse, kur yra specialios šiam produktui skirtos kameros. Prieš dedant kiaušinius, svarbu kruopščiai nuplauti laikymo vietą vandeniu ir actu, kad būtų pašalinti galimi pavojai.

Bananai ir pomidorai taip pat neturėtų būti dedami į šaldytuvą. Nors tai gali atrodyti neįprasta, maisto saugos ekspertai teigia, kad dėl didelės drėgmės ant šių maisto produktų gali atsirasti pelėsis, kuris pagreitina jų gedimą. Bananus ir pomidorus geriausia laikyti sausoje, tamsioje vietoje kambario temperatūroje.

Sūris yra dar vienas produktas, kuriam reikia ypatingo požiūrio į laikymą. Jei sūris vis dėlto patenka į šaldytuvą, svarbu naudoti hermetišką indą ar pakuotę. Priešingu atveju ji gali tapti palankia terpe įvairiems kenksmingiems mikroorganizmams.

Šios rekomendacijos padės išlaikyti maistą šviežią ir išvengti galimo pavojaus sveikatai.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...