Ant prekystalių atsirado braškių. Jų kainos prieinamos, o vaisiai atrodo gerai – dideli, švieži ir tvirti. Tačiau ekspertai įspėja pirkti atsargiai.
Turgavietėse pasirodžiusios braškės yra importuotos. Jos atgabenamos daugiausia iš Graikijos, tačiau yra ir iš Italijos bei Ispanijos. Kita vertus, žiemą parduotuvėse buvo galima nusipirkti braškių iš Maroko.
Braškės iš Graikijos. Pagal skonį jos gali būti ne pačios geriausios
Šių metų importuojamų braškių kainos yra gana prieinamos. Jų kilogramas vidutiniškai kainuoja apie 4-5 eurus. Vaisiai atrodo neblogai – jie ryškiaspalviai, tvirti ir dideli. Jie vilioja pirkėjus savo išvaizda. Tačiau įspėjame, kad importuotų braškių skonis gali būti ne itin geras. „Iš tiesų jos kvepia ir atrodo gerai, tačiau jų skonis prastas. Tai veislės, kurios auginamos tam, kad būtų nuskintos, kažkur išvežtos ir parduotos. Jos turi būti patvarios ir atrodyti, o skonis yra pačioje pabaigoje.
Nors braškės į Lietuvą atkeliavo iš šiltųjų kraštų, jos taip pat buvo auginamos tuneliuose ir rankovėse. Tuo tarpu daugelis pirkėjų mano, kad jos augo laukuose. „Jos, be abejo, taip pat pereina rūšiavimą, kad tai būtų aukščiausios kokybės produktas, todėl jos atrodo taip gražiai. […] Bet su skoniu, deja, jau yra blogiau.
Kada pasirodys lenkiškos ir lietuviškos braškės?
Pirmosios lenkiškos braškės turėtų pasirodyti balandžio viduryje. Tai bus šiltnamiuose pasodinti vaisiai. Gegužės mėnesį bus galima nusipirkti tų, kurios augo tuneliuose ir po plėvelėmis. Beje, jei prognozės pasitvirtins ir iš tiesų bus sausra bei aukšta temperatūra, sezonas bus trumpas, o aukšta temperatūra gali pabloginti vaisių kokybę. Žinoma, išskyrus drėkinamas plantacijas.
Lietuviškų braškių teks palaukti iki gegužės pabaigos – birželio pradžios.
Parašyti komentarą