Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Užburiantis skonis ant šventinio stalo: keptos anties receptas su apelsinais Šv. Kalėdoms
Maistas / Gėrimai

Užburiantis skonis ant šventinio stalo: keptos anties receptas su apelsinais Šv. Kalėdoms

Kepta antis su apelsinais
Dalintis

Atėjo šventinio laikotarpio metas, o kartu ir laikas nustebinti savo svečius kažkuo ypatingu. Tarp daugybės gurmaniškų patiekalų variantų ypatingą vietą gali užimti antis su apelsinais. Tai ne tik sužavės jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks vakarienei ar pietums prabangos ir šventinę atmosferą.

Anties su apelsinais receptas

Kepta antis Šv. kalėdoms

Pagaminsite per: 1 val.  30 minučių

Reikės:

  • Anties (maždaug 2 kilogramai);
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 apelsinai;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus;
  • prieskoniai: druska, pipirai, smulkintas česnakas, rozmarinas.

Paruošimas:

  1. Sumaišykite alyvuogių aliejų, medų ir prieskonius. Gauta mase aptepkite antį, o likusią masę supilkite į anties vidų.
  2. Suriškite anties kojas;
  3. Gerai nulupkite apelsinus. Iš pusės apelsinų išspauskite sultis ir užpilkite jas ant anties, o likusius supjaustykite griežinėliais.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  5. Įdėkite antį į kepimo skardą ir kepkite 2 valandas.
  6. Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos į antį sudėkite griežinėliais supjaustytus apelsinus.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...