Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Užšaldytas geros kokybės sviestas netrupa: išbandykite namuose
Maistas / Gėrimai

Užšaldytas geros kokybės sviestas netrupa: išbandykite namuose

Geros kokybės sviestas
Dalintis

Populiarus būdas patikrinti sviesto kokybę yra jį užšaldyti ir supjaustyti. Manoma, kad jei jis trupa, vadinasi, prastos kokybės. Jei pjaustoma lengvai sklandžiai, gamintojas negailėjo pieno ir grietinėlės.

Geros kokybės sviestas

Tačiau specialistai neatmeta ir tokios galimybės, kad sviestas gali trupėti tam tikromis sąlygomis. Taip gali nutikti, jei pažeidžiami temperatūrų režimai užšaldant arba pats sviestas yra nekokybiškas.

Specialistai patvirtina, kad daug kas priklauso nuo užšalimo sąlygų ir drėgmės.

Jei 82,5% riebumo sviestas buvo gerai užšaldytas prie minus 18, tada bus galima nulaužti gabalėlį. Jei jis nesutrupės, vadinasi galima daryti prielaidą, kad sviestas geros kokybės. Jeigu užšaldysite 72,5% riebumo sviestą, jis gali pradėti trupėti.

Kuo riebesnis sviestas, tuo didesnė tikimybė, kad jis bus geresnės kokybės. Be to patariama pirkti žinomų gamintojų sviestą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...