Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vienas žiupsnelis – ir kartumo nebus: štai ką daryti su baklažanais

1 min. skaitymo

Ši daržovė yra naudinga. Reguliariai naudojant pašalina „blogąjį“ cholesterolį ir toksinus. Iš baklažano galima paruošti daugybę patiekalų. Tačiau minusas yra tas, kad kartais baklažanai būna kartūs. Ką tokiu atveju daryti?

Kartūs baklažanai

Ši problema ypač aktuali vaisiams, kurie buvo renkami rugpjūčio antroje pusėje ir rugsėjo pradžioje. Kartūs ne tik savo sode užauginti baklažanai, bet ir perkami iš parduotuvės. Pasirodo tai galima ištaisyti verdančiu vandeniu.

Bet tai nėra geriausias būdas. Yra toks pat veiksmingas variantas. Baklažanus reikia supjaustyti pagal receptą. Tada gabalėlius reikia pasūdyti ir palikti 30 minučių.

Baklažanai išskirs sultis per pusvalandį. Praėjus nurodytam laikui, griežinėlius reikia nuplauti paprastu vandeniu. Dėl to neliks kartumo, o daržovė išlaikys elastingumą.

Jei baklažanai ruošiami konservavimui, kartumo atskirai atsikratyti nebūtina. Sūrymas atliks reikiamą užduotį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus