Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Virėjai papasakojo, kodėl rauginti agurkai tampa minkšti
Maistas / Gėrimai

Virėjai papasakojo, kodėl rauginti agurkai tampa minkšti

Tinkamai rauginti agurkai
Dalintis

Rauginti agurkai laikomi vienu sveikiausių daržovių paruošimo žiemai būdų. Patrauklumo receptui suteikia tai, kad nenaudojamas actas, kuris nėra pats sveikiausias produktas. Tačiau kartais rauginti agurkai tampa minkšti, kodėl?

Agurkus reikia gerai pasūdyti:

  • Rinkitės tinkamos veislės ir visada šviežias daržoves, o ne tas, kurios yra šaldytuve.
  • Gerai nuplaukite agurkus ir prieš rauginimą porą valandų palaikykite juos šaltame vandenyje.
  • Reikia nupjauti vaisių galiukus iš abiejų pusių – jie geriau rauginsis.
  • Receptui rinkitės šviežias ir kokybiškas prieskonines žoleles.

Ko reikia agurkų rauginimui?

Kad agurkai būtų gero skonio ir taptų traškūs, į stiklainį įdėkite

  • šviežių krienų lapų,
  • krapų skėčių,
  • česnako skiltelių,
  • lauro lapų,
  • kvapiųjų pipirų.
  1. Agurkai turi būti sudėti sandariai, tačiau jų išdėstymas horizontaliai ar vertikaliai neturi reikšmės.
  2. Belieka tik paruošti sūrymą.
  3. Tam paimkite 3 valgomuosius šaukštus rupios valgomosios druskos vienam stiklainiui.
  4. Stiklainis turi būti pripildytas agurkų iki pat viršaus. Kai druska visiškai ištirpsta vandenyje, stiklainis pripildomas sūrymu.
  5. Tada stiklainis pastatomas ant lėkštės, uždengiamas dangteliu, bet pilnai neuždaromas.
  6. Kai sūrymas išbrinks ir nukris putos, jį nusunkite, 1-2 minutes pavirkite, karštą supilkite į stiklainius su agurkais, uždarykite dangteliais ir padėkite laikyti. Preparatas bus paruoštas per 2 savaites.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...