Virti kiaušiniai gali atrodyti tobulai, kaip reklamoje, o paslaptis slypi ne virėjo įgūdžiuose, o viename paprastame ingrediente. Namuose kiaušinius nuo lukšto dažnai tenka ilgai lupti, nes jis prilimpa prie baltymo. Tačiau kavinėse ar restoranuose šis procesas trunka vos kelias sekundes.
Pagrindinė problema – kiaušinių šviežumas. Kuo jie šviežesni, tuo sunkiau nulupti lukštą. Norint išspręsti šią problemą, pakanka į vandenį virimo metu įberti pusę arbatinio šaukštelio valgomosios sodos. Šarminė aplinka susilpnina ryšį tarp baltymo ir lukšto, todėl jis nusilups vienu lengvu judesiu.
Kad kiaušiniai būtų ne tik idealiai švarūs, bet ir nesutrūkinėtų, svarbu laikytis tinkamo virimo proceso. Geriausia juos dėti į šaltą vandenį, kad išvengtumėte staigių temperatūros pokyčių ir įtrūkimų. Minkštai virtiems kiaušiniams užtenka 5 minučių, o kietai virtiems – 7-10 minučių.
Išvirtus kiaušinius iš karto 2-3 minutėms panardinkite į ledinį vandenį. Tai ne tik padės lengvai nulupti lukštą, bet ir baltymas taps tvirtas, o trynys švelnus ir aksominis.
Tai ne šiaip kulinarinis „life hack“, o tikras mokslas. Išbandykite ir jūsų pusryčiai bei užkandžiai atrodys taip, tarsi būtų paruošti profesionalaus virėjo.
Parašyti komentarą