Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Virtuvinis triukas prieš kepant svogūnus, kad daržovė taptų auksinė ir nesudegtų
Maistas / GėrimaiPatarimai

Virtuvinis triukas prieš kepant svogūnus, kad daržovė taptų auksinė ir nesudegtų

Svogūnų kepimas keptuvėje
Dalintis

Tinkamai keptas svogūnas yra tokio ryškaus skonio, kad nepalieka abejingų nei vieno gurmano. Tačiau yra problema: gana sunku juos paruošti, kad nesudegtų, įgautų idealią konsistenciją ir gražią spalvą.

Viena nedidelė gudrybė padės be problemų pasiekti norimą rezultatą: svogūnas įgaus apetitą keliančią išvaizdą, saikingą traškumą ir įdomų skonį.

Ką daryti su svogūnais prieš juos kepant?

Susmulkintų svogūnų neskubėkite dėti ant keptuvės. Žalias daržoves reikia iš anksto apdoroti. Kalbama apie sumaišymą su nedideliu kiekiu miltų.

Susmulkintą svogūną reikia sudėti į gilų indą. Idealus variantas yra puodas.

Į tą patį puodą įdėkite miltų. Reikia laikytis tokio ingredientų santykio: 3-4 šaukštai miltų kilogramui svogūnų.

Puodą reikia uždengti dangčiu ir gerai sukratyti, kad turinys tinkamai susimaišytų.

Gautas mišinys turi būti dedamas į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.

Svogūnus galima drąsiai kepti ant stiprios ugnies: patiekalas nepridegs. Jis tikrai įgis malonią auksinę spalvą ir skanią plutą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Pjaustymo lentelės plovimas

Neplaukite pjaustymo lentelės plovikliais. Šių dviejų natūralių ingredientų pakanka

Pjaustymo lentelė – neabejotinai vienas dažniausiai virtuvėje naudojamų daiktų, tačiau jos priežiūrai...