Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Žiemos švenčių skonis ir kvapas: kaip pasigaminti skanių imbierinių sausainių su sviestu
Maistas / Gėrimai

Žiemos švenčių skonis ir kvapas: kaip pasigaminti skanių imbierinių sausainių su sviestu

Imbieriniai sausainiai šventėms
Dalintis

Artėja viena laukiamiausių švenčių – Kalėdos. Tai reiškia, kad daugelis jau pradėjo sudarinėti sąrašą patiekalų, kuriais pradžiugins savo šeimas. Iškepkite imbierinių sausainių su sviestu.

Skanūs imbieriniai sausainiai

Ingredientai:

  • miltai (2 puodeliai),
  • kepimo miltelių (1 šaukštelis),
  • malto imbiero (2 šaukšteliai),
  • cinamono (3 šaukšteliai),
  • muskato riešuto (3 šaukšteliai),
  • sviestas (100 g),
  • cukraus (1 puodelis),
  • kiaušinis (1 vnt.).

Paruošimas:

  1. Sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jis pasiektų kambario temperatūrą. Tada supjaustykite jį kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį. Suberkite visą cukrų ir sutrinkite šakute. Tada į masę įmuškite kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišykite.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: muskatą, cinamoną, sausą imbierą, miltus ir kepimo miltelius.
  3. Sudėkite sausus ingredientus į skystus ingredientus ir išmaišykite. Tešlą iš pradžių išminkykite šakute, o paskui rankomis. Darbo paviršių išklokite maistine plėvele ir sudėkite ant jo tešlą. Suvyniokite ją ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai.
  4. Iškirpkite 4 kepimo popieriaus gabalėlius – jie turėtų būti kepimo skardos dydžio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  5. Atpjaukite nedidelį gabalėlį tešlos, o likusią dalį įdėkite atgal į šaldytuvą.
  6. Tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Naudodami specialias formeles išpjaukite sausainius. Sudėkite juos ant kepimo skardos.
  7. Dėkite juos į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Tada ištraukite ir palaukite, kol meduoliai atvės.
  8. Kvepiančius sausainius patiekite ant stalo ir mėgaukitės jų skoniu.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...